Eipä riittänyt mulle Prahan reissu vaan piti tehdä uusi elämysmatka. Ei minnekään kauas vaan vajaan 40 kilometrin päähän Tuuriin. Ystäväni Helena tuli viikonloppuvieraaksi ja päätimme käydä Keskisen kyläkaupassa. Mun kauppalistalla ei ollut kuin yksi dvd ja muovikori ja rahaa meni 150 euroa. Helenan kauppalistassa ei ollut mitään, mutta silti kassa pyysi 75 euroa. Kummallista.

Ostokset eivät ole tämän jutun aihe vaan Keskisen ideat ja kyläkaupalla tehdyt muutokset:

Aika iso leikkipuisto joen rannalla

muumit.jpg  

Kaupassa on myös lapsille leikkipaikka.

Tavarapuotia laajennetaan jälleen ja ulkoasu on täyttä Keskistä. Väri on jotain kuninkaallisen sinistä.

keskisen%20talo.jpg  

Vessoihin mennään tilapäiskäytävän kautta mutta ne ovat valmiit. Tyypillistä "Vesaa" myös oviaukoissa.

pylv%C3%A4%C3%A4t.jpg  

ja kullanväristä - ei ehkä aitoa kultaa

vessa.jpg  

ja naisille vessoja riittävästi. Saman verran toisella puolella.

vessat.jpg  

Jos olet seurannut juttujani, kirjoitin vessoista jo maaottelun yhteydessä. Keskinen on todennut, että ihmiset viihtyvät pitempään tavaratalossa ja ostavat enemmän, kun nämä hommat on hoidossa. Kyllähän me sen tiedämme. 

Nappasin tämän kuvan kesällä eli pientä ja nättiäkin löytyy.

keskisen%20kukat.jpg  

Mitähän hullua Keskinen keksii seuraavaksi?

Tyylitietoiset todennäköisesti nyrpistävät nenäänsä tälle touhulle, mutta se ei keskisläisiä haittaa. Isoja ostoskeskuksia löytyy joka kaupungista, mutta mitä muistamme jonkin vieraan kaupungin sittareista ja prismoista. Saman sapluunan mukaan tehtyjä. Keskisen Kyläkauppa taatusti erottuu massasta ja onkin hyvä elämysmatkailukohde. 

Käyn Kyläkaupassa niin usein, että harvemmin ostoshurmos iskee päälle. Kauppalistan mukaan kuljemme. Tällä reissulla sattui hyvä tuuri: löysin Joel Dickerin kirjan Totuus Harry Quebertin tapauksesta, joka maksoi vaivaiset 3,95 €. Lainasin tämän 800-sivuisen kirjan kirjastosta, mutta en ehtinyt lukea sitä kuukaudessa. Nyt saan rauhassa lueskella kirjaa vaikka vuoden. Huutonetissä kirjasta pyydettiin kymmenisen euroa ja lähes saman verran se maksoi verkkokaupoissa.

harry.jpg  

Keskisen OnnenTähti-hotelli on vielä kokematta. Tottahan hotelliin voi majoittua näinkin lähelle. Se vielä tehdään.