Meidän pihapiirihän on entinen maalaistalo ulkorakennuksineen. On myös navetta, jonka karjakeittiössä on nyt sauna ja pukuhuone. Varsinaisessa navettaosassa ei ole enää välikattoa, kun se oli romahtanut vesikaton reikien takia. Vesikatto on korjattu, karsinoiden ja lehmien parsien puuosat poistettu ja sontaloorit täytetty betonilla. Navetta onkin oivallinen varastopaikka.

Muutama viikko sitten esitin Miehelle toivomuksen, että siivottaisiin karsinan paikasta karikkeet pois ja laitettaisiin lattialle vanhoja mattoja. Siinä olisi pikkulapsille yksi erilainen leikkipaikka. Mies putsasi karsinan ja suunnitteli tekevänsä uuden aitauksen reunoille. No, homma repesi käsistä ja nyt meillä on kesähelteille viileä kesäkamari. Omasta varastosta löytyi seinäpaneelia, samoin pojan raksalta ja hiukan piti osaa paikalliselta sahalta. Kaikki muut ovat kierrätettyä:

Pöytä löytyi aikanaan aitasta, tuolit olivat Miehen vaarin ja tytär maalasi ne ensimmäiseen vuokrakämppäänsä. Jääkaapin ostin terveyskeskuksen poistotavaroista. Matto on ikivanha.

karsina%20p%C3%B6yt%C3%A4.jpg  

Lasten pöytä (ent yöpöytä) on mun ensimmäinen työ kansalaisopiston puutyöpiirissä 70-luvulta. Poika maalasi aikanaan oman värisekseen. Mies sai pikkutuolit lahjaksi eräältä asiakkaalta. Maton teetin 35 vuotta sitten meidän edellisen talon keittiöön.

karsina%20pojat.jpg  

Tämän penkin historiaa emme varmasti muista mutta on saattanut olla talossa.

karsina%20penkki.jpg  

Peilipintainen kello on Miehen kotoa poikamieskämpästä ja on odottanut lähes 40 vuotta, että Mies ottaisi sen taas omakseen.

karsina%20kello.jpg  

Miehen työpaikalla olleelle radiollekin löytyi hylly aitasta.

karsina%20radio.jpg  

Tytär on tehnyt yläasteella nuo South Park-hahmot. Hain ne aitan vintiltä, putsasin ja laitoin navetan puolelle. Halusin yllättää pikkupojat. Kun kaksivuotias tuli navettaan, hän katsoi silmät suurina ja sanoi moneen kertaan: Puita, puita, puita! Sauna- ja hellapuita kun on yhdellä seinällä isot pinot. No, kyllähän poika myöhemmin vilkaisi näitä kummajaisiakin. Ei sitä aina tiedä, mikä pieniä kiinnostaa!

karsina%20south.jpg  

Kesäkamarin tekemisessä ei raha paljon vaihtanut omistajaa. Samin saha ja Markus-sähkömies laskuttavat muutaman kympin tai satasen.

Meillä on kaikilla rakennuksilla omat nimet, niin tälläkin kesäkamarilla. Mies nimesi sen heti rakentamisen alkuvaiheessa. Sehän on tietenkin KARSINA.