Talven aikana ajattelin, että tänä keväänä kylvän aikaisempaa vähemmän esikasvatettavien kukkien siemeniä. Pitihän arvata, miten siinä kävi. Eihän voi ostettuja siemeniä hukkaan heittää, vaan kaikki oli laitettava multaan - osa mullan alle ja osa päälle. Lisäsin koulittuihin ruukkuihin tänä vuonna multaan perliittiä kuohkeuttamaan. Vielä en osaa sanoa, oliko siitä apua.

taimet-normal.jpg 

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että sain etualalla olevat keijunmekot itämään ja kasvamaan hyvin. Joka vuosi se ei onnistu. Otin viime kesänä jumaltenkukan ja lähetyssaarnaajan kukista siemeniä. Niistä ei ole yksikään itänyt. Olisi kait pitänyt kylmäkäsitellä. No, vuoden päästä uusi yritys.

Erityisen paljon pidän hämähäkkikukasta, jonka siemeniä otin myös talteen. Kylvin niitä ja ostettuja, mutta mitään ei ole mullasta noussut. Se harmittaa. 

Kukkalaatikkoina on poistettujen pulpettien laatikoita. Haimme aikanaan roskalavalta kymmenisen vanhaa pulpettia ja ajattelimme, että kyllä tässäkin aika tavaran kaupittee. Ovatkin olleet tosi kätevät tässä taimihommassa. Niille jalkaosille pitäisi vielä keksiä jotain käyttöä. 

Kuunkierron mukaan

Koulin seuraavan kerran taimia aikaisintaan ensi keskiviikkona eli 30.4. Miksi näin? Löysin keväällä netistä Petra Hintikaisen kirjoituksen kuun kierron vaikutuksesta siementen itämiseen ja kasvien kasvamiseen. Kasveille otollisin aika on uuden kuun aika. Siksi tuo päivämäärä. Petran kirjoituksen löydätte täältä. Mielenkiintoista luettavaa.