Ensin käsityömessuista

Viime viikonloppuna meiltä lähti linja-autolastillinen käsitöistä kiinnostuneita naisia Jyväskylän kädentaidon messuille. Niistä ei ole kovin paljon kerrottavaa, kun en tämän tyyppisistä tapahtumista osta kassikaupalla valmiiksi tehtyjä käsitöitä. Nyt ostin Sastamalassa valmistetun kätevän pikku laukun. Taisi olla taitavan esittelijän ansiota. Arvelen, että siihen ostokseen olen tyytyväinen.

Sitten hullaannuin ostamaan ihanan pitsipontson ja maksoin siitä maltaita. Pettymys oli suuri, kun kotiin tullessa pontsosta lähti kamala haju. Ihmettelin asiaa valmistajalle/myyjälle, joka arveli hajun johtuvan huuhteluaineesta. Pesin pontson ja haju pysyi. Päättelin, että väri aiheuttaa sen hajun. Saas nähdä, voiko sitä pitää.

Viherlandiasta ostin terhakoita pelargonioita ja Wanhan ajan Kuukalenterin 2016. Huomenna on muuten hyvä hiustenleikkuupäivä, kun päivä on myös leijonapäivä. Silloin hiukset tuuheutuvat ja tervehtyvät. Ajattelin leikata Miehen hiukset.

Tuosta kuukalenterista siirryin tutkimaan taas Kustaa Vilkunan Vuotuista ajantietoa. Kansa on puhunut suviöistä, joita on kolme: huhtikuun 14. päivä, heinäkuun 14. päivä ja lokakuun 14. päivä. Jos näinä suviöinä on kylmää, sitä pidetään pahana merkkinä: kylmiä öitä on vielä yhdeksällä viikolla tai kylmää 40 vuorokautta yhteen menoon. Eivät ole tainneet Ilmatieteen laitoksen ihmiset lukea Vilkunaa, kun ovat luvanneet lämmintä. Mutta lupaukset pettävät, tiedäthän sen. Aika näyttää.

Suvipäivä meidän puutarhassa

Noudatin laiskuuksissani viime syksynä neuvoa, että perennan varret saa jättää talventörröttäjiksi ja muutenkin suojaamaan juuristoa. Tein niin ja nyt niiden raivaus on edessä. Onneksi meillä on vielä maa niin kohmeessa, ettei perennapenkit aivan tallaannu. En olekkaan aikaisemmin tehnyt puutarhatöitä, kun siellä on vielä lunta maassa.

kottik%C3%A4rryt.jpg  

Vaikka osassa puutarhaa on lunta, vuohenjuuri on jo aloittanut keväänsä.

vuohenjuuri.jpg  

Kesäkukkien siemenet olen kylvänyt kahden nousevan kuun aikana ja hämmästyttävää kyllä, keijunmekot ovat hyvässä alussa. Siemenet eivät ole aina edes itäneet. Nämä kuvat eivät kelpaa puutarhalehtiin. Niissä kuvissa taimien pitää olla syvän vihreitä. Nämä kelpaavat mulle.

keijunmekot.jpg  

Nyt saatan saada mekkoja useampaan amppeliin.