Tästä lauantaista tuli toimistopäivä, kun pakkasta on ollut parhaimmillaan 14 astetta. Myönnän, että tuo astemäärä on tekosyy sisällä pysymiseen. Olen nämä tupatyöt nimittänyt toimistopäiviksi entisen ammattini mukaisesti. 

Uusi vuosi alkoi yläkerran siivouksella. Eilen en tätä siivousintoa vielä ajatellut, kun hain lastemme leikkikaluja aitan vintiltä, missä ne ovat olleet jo parisenkymmentä vuotta. Pesin legoja, kirjaimia ja numeroita ja myös tämän suositun Aarikan lelun, joka varmaan kiinnostaa puolivuotiasta pojanpoikaamme.

aarikka.jpg  

Niinhän se pakkaa siivouksessa olla, että pikkuhiljaa se laajenee ja laajenee, jos ei ajoissa lopeta. Laajeni se siivous ja järjestely mullakin. Välillä piti tuumata, että miksi minä olenkaan tässä kaikkien tavaroiden keskellä.

Barbiet omaan laatikkoon. Myös ne, jotka tytär on kampaajaa leikkiessään parturoinut lähes tukattomiksi.

barpit.jpg  

Olipa siellä päättömiäkin ja jalkavaivaisia. 

p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6n.jpg   

Vaatevarasto on aikamoinen. Tyttären ja mun tekemiä pääasiassa. Tanssiaispukuja oli aikanaan aivan ihana suunnitella ja ommella. 

 

vaatteet.jpg  

Ponit ovat mulle aika vieras juttu, mutta aikanaan tosi suosittuja. Mitenkähän tänään?

ponit.jpg  

Aikamoinen katras villieläimiä, maatalon eläimiä ja sotilaita ja "hiimänejä" vai mitähän lienevätkään.

el%C3%A4imet.jpghiim%C3%A4n.jpg  

Siivouksen jatkuessa mietin, tarvitsenko enää tätä vuonna 1946 painettua kirjasta. En ole tarvinnut tähänkään mennessä. Kirjassa kun on lähinnä salonkitanssien askelkuvioita.

tanssi.jpg  

Tämä siivous on oikeastaan pojan ansiota. Hän totesi ennen joulua kotona käydessään, ettei yläkerta ole ollut näin sotkuinen hänen siellä asuessaan. Nautti mitä ilmeisimmin, kun sai huomauttaa. Hän kun aikanaan sai useamminkin kuulla samat jutut.

Yhteislähtö

Myös mulla ja Miehellä oli tänään yhteislähtö. Lähdimme yhtä aikaa vintille; minä tietsalle kirjoittamaan tätä juttua ja mies kattoon naisten ja miesten yhteislähtöä. Ja tietysti myös jääkiekkoa.