Tietääkö?

Vanha kansa sanoo, että jos ei Simo tee siltoja, ei Antti aja aisoilla. Simo ei tehnyt siltoja eilen, niinpä Antti ei voi ajella aisoilla 30.11. Kuukauden päästä tiedämme, onko vanhan kansan ennustuksista mihinkään.

Torstaina kuvailin näitä helmi-maaliskuun ihanan aurinkoisia näkymiä. Tähän aikaan vuodesta aurinko hyppää meidän tontin yli ja naapuri saa kaiken valon.

IMG_8777.jpg  

IMG_8776.jpg   

ja eilen oli huhtikuun lossakkoiset kelit. Ei tuntunut lokakuun lopulta.

Ei pitänyt paikkansa minunkaan "sääntöni". Jo 35 vuotta meillä on tontti ollut haravoituna 29.10. vaan eipä ole tänä vuonna. Osa puiden lehdistä on lumen alla ja osa tammenlehdistä vielä puissa. Tuo päivämäärä on tullut siitä, kun 35 vuotta sitten haravoin rivitalon ison nurmikkoalueen, saunoin ja seuraavana aamuna lähdimme synnärille. Ja poika syntyi klo 17.01. Ajatella, hän on puolessavälissä seitsemääkymmentä. 

En ole oikeastaan lainkaan pahoillani siitä, etten pääse haravoimaan. Nautin tästä ensilumesta. Ehkä en enää pysty samaan iloon ja nautintoon kuin lapset. Kaupasta tullessa katselin paria pikkupoikaa, jotka tulivat koulusta. Ei siihen tietä tarvittu vaan tien reunan lumipenkkoja. Siellä ne pyörivät, hyppivät ja heittelivät lunta ilmaan ja nauroivat. Lapsethan löytävät iloisia juttuja joka vuodenajasta enkä ole koskaan kuullut lapsen valittavan syksyn pimeyttä enkä sadetta enkä pakkasta. 

masi%20rapakossa.jpg  

Ei kait kukaan rapakossa leiki, jos se olisi tylsää!!!