Mulla on aivan sellainen kutina, että olisin kirjoittanut tästä jo aikaisemminkin. En vaan löytänyt, koska ja kuinka. Jos olen kirjoittanut, niin tässä samaa juttua uudestaan.

Kun huusimme pakkohuutokaupasta tämän talon tontteineen, korjasimme ensin talon ja sen jälkeen tutkimme tonttia. Aivan ittellään täällä kasvoi nokkosta, ohdakkeita, pajua, pihlajaa, tuomia sekä laaja valikoima rikkaruohoja.  Pari perennaa löytyi:

Akileija kasvoi sitkeästi aivan ruomettuneen navetan seinustalla ja kasvaa edelleen. Ja väreissä. Harmi, että melkein musta kukka on hävinnyt.

a%20violetti.jpga%20vaalea.jpga%20vaalea%20pinkki.jpga%20rosa.jpg  

Kait tätä lännenkonnanmarjaa/punakonnanmarjaakin voi perennaksi sanoa, ainakin se on monivuotinen. Ei ole varmaankaan edellisen emännän istuttama vaan lintujen tuoma sitkeä kasvi. Ei ollut moksiskaan vaikka poika puutarhaa perustettaessa päästeli myrkkyä päälle. 

a%20konnanmarja.jpg

Suviruusu oli ainut pensas eikä sitä hävitä mitkään muokkaukset. Jonkin verran on harvennettu, mutta se kuuluu meidän alkuasukkaisiin. Tänä kesänä se kukki tosi runsaasti.

a%20suviruusu.jpg  

Ja olihan nämäkin ennen meitä täällä. Kaadoimme vanhat pihlajat puutarhasta ja poistimme koivuangervot ja muutenkin kunnostimme pihlajan ympäristön. Nyt maanpeitekasvina kasvaa ja leviää ahomansikka. Saa kasvaa.

a%20mansikat.jpg

Eipä meillä muuta puutarhakasvia ollutkaan. Olen lisäillyt jonkin verran vuosien mittaan.