Kevät ja alkukesä ovat kaikensorttisen siivouksen aikaa. Meillä on näitä vanhoja ulkorakennuksia aivan riittävästi ja siksi sinne on jäänyt edellisten omistajien ja sukupolvien tavaroita. Ja me olemme lisänneet sitä tavaramäärää. Ei ole tarvinnut perata tavaroita, kun emme ole olleet häkkikomeron varassa.

Ennen talon peruskorjausta veimme kaatopaikalle monta kuormallista vanhoista televisioista patjoihin ja peittoihin ja kaikkea siltä väliltä. Silloin ei onneksi ollut vielä jätemaksuja.

Tuvassa oli varmaan toistakymmentä hetekaa, joista muutama jätettiin matonpesutelineiksi ja muutama "jos joskus tarvittaisiin" -hetekaksi.

a%20hetekat.jpg  

Ihmettelimme, kuka edellisistä omistajista on kerännyt niin ison määrän vanhoja televisioita tupaan. Saivat lähdön.

a%20teeveet.jpg  

Mies otti nyt urakakseen heinäladon tyhjennyksen. Siellä oli kaikkea mahdollista, vain heinät puuttuivat. Nyt laitoimme rautaromukeräykseen hevosvetoisen niittokoneen, ammeen, ne "josjoskustarvittaisiin"-hetekat ja muuta rautaromua. 4H-yhdistys kerää tällä hieman rahaa toiminnan pyörittämiseen. Mielellämme annoimme nämä painavat rautatavarat heille.

a%20niittokone.jpg  

Tätä McCormick -niittokone toi kyllä mieleen lapsuusajan kesät ja heinänteon. Kone piti mukavaa raksutusta, kun isä kaatoi heinää. Seuraavat päivät eivät olleet yhtä mukavia.


a%20heteka.jpg  

Kun Mies tyhjäsi heinälatoa, minä tyhjäsin vessan kaapeista käyttämättömät omat tavarat. Piti oikein ihmetellä, miksi mulla on noin paljon siveltimiä ja ripsikampoja. Enhän minä enää käytä luomiväriäkään, kun silmät kutisevat. Ja mun ripsien harjaamiseen ei yhtä harjaa enempää tarvita. 

a%20harjat.jpg  

Niin lähti tavaraa niittokoneista ripisikampoihin ja siltä väliltä. Vein lisäksi ison pussillisen vaatetta meidän Lähetys-kirppuun ja ensi viikolla vuokraamme tyttären kanssa kirpputorilta oman paikan. Ainoa paikka, missä tämä tyhjennys näkyy, on se heinälato. Tuvasta ei muutaman pussillisen vienti näy missään.

Entäs jatkossa?

Suomeksi on ilmestynyt japanilainen kirja, josta on kirjastossa pitkät jonot ja josta puhuttiin mm. facebookissa. En malttanut odottaa kirjaa, vaan ostin sen itselleni. Mitenkäs kirja liittyy tähän siivoukseen? No, siten että kirja on Marie Kondon KonMari, siivouksen elämänmullistava taika. Takasivulla kerrotaan, että "raivaa nyt uskomattoman tehokkaalla konmari-menetelmällä turhat tavarat pois ja luo kotiisi kestävä järjestys.

konmari.jpg  

En ole vielä lukenut kirjaa mutta luen, kunhan on sopiva henki päällä. Kerron sitten, miten paljon meiltä meni pois turhaa tavaraa, kun olen kirjan lukenut ja sen oppeja toteuttanut. Saattaa kulua jonkin aikaa. Ei kait tämä kirja koske mun tunnetavaroihin?