Mulla on pojan avovaimon kanssa sopimus, että voin tuputtaa heidän huusholliinsa jotain tavaraa, mitä arvelen heidän tarvitsevan. Voin tarjota, mutta miniä sanoo, ottaako vastaan. Näin minä en pahoita mieltäni eikä heidän tarvi laittaa niitä kiireellä esille, kun käymme heillä. On pelannut. Meidän "makumaailmamme" kun on hieman erilainen. Me tykkäämme tangoista ym. ja pojan perhe hevistä. Tämä selittänee.

Tästä kumpikin tykkäämme. Ja varmaan miehetkin. Ei tullut kysyttyä.

keinutuoli.jpg  

Ehdotin heidän kunnostamaansa keinutuoliin tämän mallista mattoa. Miniä valitsi värit ja minä kudoin. Kuteena käytin Lankavan ontelokudetta.

Tämä "matto" kudotaan kaksinkertaisena ja värit ovat toisella puolella peilikuvina. Ensimmäistä keinutuolinmattoa aloittaessani ei kudonta meinannut millään mennä jakeluun. Kudottaessa käytetään muistaakseni kahdeksan polkusta mutta aivan jämptissä järjestyksessä. Sen kun oppii, niin homma hoituu. Tämä kudotaan molemmat puolet samanaikaisesti. Kun yksi ruuturivi oli valmis, laitoin kaksinkertaisen vanun jokaiseen "lokeroon", jotka sitten suljin tuolla kapealla välikudonnalla. 

Tämä matto on mukavan pehmeä mutta ryhdikäs. Hyvä tuossa keinussa on keinuttaa pian yhdeksän kuukauden ikäistä Matiasta, meidän pojanpoikaamme.