Kun aikansa säilyttää tavaroita väliaikaisesti jossain rasiassa, niistä tuleekin vakituisia. Rasioista meinaan. Meillä ainakin näistä:

aalto-normal.jpg  

Joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten laitoin laastarit, sideharsorullat ja muut samansorttiset tavarat Aalto-maljakon laatikkoon. Kansi vain pois ja laatikko valmis. Eikä ole ollut tarvetta vaihtaa varsinkaan sen jälkeen kun tytär sanoi, että tuo laatikko on ollut käytössä niin kauan kuin hän muistaa. Ja muisti yltää hieman yli 25 vuoden taakse.

rasiat-normal.jpg  

Nämä ovat vielä vanhempia. Isommassa hopeanvärisessä laatikossa on puikkoja, niinkuin näkyy. Tämä on keskussairaalasta, jossa olin töissä nuorena likkana. Laatikossa on ollut lääkeampulleja. Se on ollut mun käytössä jo 1970-luvun alkupuolelta saakka. Pienemmässä laatikossa on virkkuukoukkuja. Arvelen, että alunperin siinä on ollut esim. lusikka tai kello ja alla ehkä valkoista tai vaaleanpunaista vanua. En edes muista, mistä tämän olen ottanut talteen. Kannessa on kuitenkin kauppiaan nimi:

pussinen-normal.jpg  

Kun näitä kattelee, huomaa miten hyviä ja tukevia säilytysrasiat ovat ennen olleet. Yhä edelleen käytän muitakin vanhoja tavaroita, käyttötarkoitus vain muuttuu.

Kaikestä sitä pitää juttuja tehdä!

Piti vielä kysyä, onko sinulla käytössä tällaisia laatikoita tai rasioita?