Mies kattoo Kaisan ampumahiihtoa ja kyseli, että teenkö blogia, kun istun tietsan ääressä ja kuuntelen selostusta. Sanoin, ettei mulla ole oikein asiaa. Hän sanoi, että tee tikusta asiaa.

kaisa.jpg 

No, tässä jotain.

Vaikka mulle on kertynyt ikää, riittää tarvittaessa lapsenmielisyyttä. Ehkä se tästä vielä lisääntyykin. Kaikkia hulluja ajatuksia en ole käytännössä toteuttanut, mutta näitä voisi pokkana kokeilla:

Rautakaupassa voisi kysellä sukkapuikkoja. Myyjä ehkä toteaisi ystävällisesti tai kuivasti tai ylimielisesti, ettei tämä ole mikään lankakauppa. Minä ihmettelisin, että miksi ei sukkapuikkoja ole. Ne ovat rautaa ja tämähän on rautakauppa.

Kaupungilla ajaessa huomasin Husqvarna-valomainoksen. Siellä kaupassa kuljeskelisin etsien. Myyjälle kertoisin hakevani ompelukonetta aikaisemman Husqvarnan tilalle. Ja taas tarkkailisin myyjän ilmettä. Kauppaisivatko mulle moottorisahaa vai ruohonleikkuria?

Näitä voisin kokeilla samalla tyylillä kuin saksalaismummot hommasivat tietsan ja tulostimenkin. Olet varmaan nähnyt sen videon, jossa mummot aivan tietämätöntä esittäen huijasivat myyjät. No, se oli vain video, mutta hauska sellainen.

On sitä sattunutkin

Mennessäni pari kuukautta sitten Tuurin kauppakeskukseen, jouduin ajamaan hitaan traktorin perässä toista kilometriä. Sitten oli pitkä tie tyhjänä - vai ei aivan tyhjänä. Olihan siinä keltaista viivaa vaikka kuinka paljon. Kun autoja ei näkynyt, hurautin traktorin ohi. Muutaman kilometrin päässä ihmettelin, että olipa takana tuleva henkilöauto ajanut hurjaa vauhtia. Eikä vauhti riittänyt, vaan kuski välkytti välillä auton etuosassa olevia valoja.

Ajelin kauppakeskuksen parkkiin ja se auto tuli perässä. Autosta nousi heti mies ja tuli mun luokse ja pyysi puhaltamaan pilliin. Sanoin, että luulin joidenkin pojankossien välkyttelevän piruuttaan valojaan (niiin tosiaan luulin). Ei muuta kuin autoon. Siinä vaiheessa hokasin, että keltaisesta väristä tiellä tässä oli kyse. Se ajelu maksoi 180 euroa, jossa onneksi tuli eläkeläisalennus. Tein liikennerikkomuksen mutten vaarantanut liikennettä. Myönsin kaiken. Mutta se mut autoon hakenut poliisi oli sitten komea! Pitää ajella lähiajat rauhallisesti ettei tarvi tavata heitä uudelleen. 

Pitäis lailla kieltää poliiseilta siviiliautot. Nehän ovat silloin salapoliiseja eikä oikeita? Tuli mieleen, että onneksi se oli vain liikennerikkomus. Olisi ollut kamala lukea maakuntalehdestä, että 66 -vuotias vanhus ajeli keltaisesta viivasta piittaamatta.