Päätyöni viime päivinä on ollut sammalen poistaminen perennapenkistä. Erityisen harmillinen on keuhkosammal tai joku muu sennäköinen, Tiedän, että sammalia on ollut joka paikassa miljoonia vuosia ennen meitä. Arvelen, että nyt ne ovat päättäneet aloittaa laajamittaisen takaisinvaltauksen. Ei siinä mitään, mutta kun ne ovat alkaneet tuon valloituksen mun perennapenkeistä. Se on niin väärin. 

Tässä kuvassa on sammalta, joka kiipeää tiilireunuksen yli perennapenkkiin. Pakko laittaa kuvaselitys tuosta epämääräisestä kasasta, 

sammal.jpg

Eikä tässä kaikki
Viime talvi näyttää olevan turmiollinen muutamille monivuotisille kasveille  - paitsi voikukalle. Villiviinissä ei näy vielä elon merkkejä, mutta odottelen. Humalaportin (juoppoputken) toiselta reunalta on mennyt humala. Bellikset ovat hävinneet, ja syysleimutkin ovat aika vaitonaisia. Punahattujen ja korallikeijunkukkienkin paikkeilla on aika hiljaista. Onnenpensas ei kukkinut lainkaan, mikä harmittaa. 

Odotellaan, odotellaan. Kyllähän puutarhaan jää vielä riittävästi hoidettavaa. Joku talvi on ankarampi kuin toinen. 

Postin pääjohtaja lähetti postia
Postista tuli mulle oikein nimellä eikä millään ryhmäjakelulla tarjous, että voisin tilata Postilta ruohonleikkuun. Kyllähän tuli tarjous väärälle ihmiselle; meillä ruohonleikkuu on Miehen hommaa. Minä vain joskus avitan. Palaamme asiaan, kun omat jalat eivät enää liiku riittävästi.