Kirjoitan linnunpöntöistä, koska Ylekin on ottanut ne tämän kevättalven teemakseen. Meidän juttuna ne ovat olleet jo monta vuotta. Viime viikolla kävimme putsaamassa osan linnunpöntöistä. Työnjako oli perinteinen eli Mies tyhjäsi pöntöt, minä katselin vierestä tai tieltä, kun en halunnut kahlata lumihangessa. Ja kuvasin ja teen tämän jutun.

Pesintä ei ollut onnistunut ainoassakaan pöntössä meidän kotomarkilla. Vain yhteen oli munittu ja haudonta oli jäänyt kesken. Huomasimme sen viime keväänä, kun pönttöjen ympärillä ei ollut enää liikettä. Milläs linnut olisivat eläneet ja vielä hautoneet ja kasvattaneet poikasensa, kun ilma oli niin kylmä eikä ravintoa löytynyt.

munat.jpg  

Pesintä oli onnistunut kaikissa meidän lenkkipolun varren pöntöissä. Metsässä oli kait ollut enemmän syötävää.

Erkki%20putsaa.jpg  

Meidän pönttöpuu on säilytetty, vaikka ympäriltä on metsänomistaja harventanut puustoa.

p%C3%B6ntt%C3%B6.jpg  

Meidän huollettavina on yhteensä 31 linnunpönttöä, jotka ilmoitin Ylen Miljoona linnunpönttöä rekisteriin. Toivotaan ensi kesästä lämpimämpää ja itikkaista (?) kesää!

Nyt mulla ei oo yhtään jutun aihetta eli taitaa mullekin tulla hiljainen viikko. Aika näyttää. Nyt sunnuntai-illalla aiomme mennä kirkkoon kuuntelemaan kelttiläistä messua, mutta en osaa tai paremminkin halua valokuvata kirkossa. Siitä ei siis tule juttua. Meillä on nuori kanttori, joka on saanut mm. kuorotoiminnan aivan uuteen vauhtiin. Hienoa, toteaa tämä laulutaidoton.