Koko talven olen ihmetellyt, miksi ei tule kunnon talvea. Eilen Ylen metereologi kertoi, että Pohjoisnavan yllä on ollut koko talven voimakas matalapaine, jonka vuoksi meille ei ole tullut normaalia talvikylmää. Hyvä, kun ei tarvi enää miettiä. Onhan tämänsorttisessa talvessa hyvätkin puolet. Lämmitys on halvempaa. Pojanpojat (4,5 v ja pian 2 v) eivät paljon euroja mieti vaan nauttivat plussakeleistäkin. Pari päivää sitten paras leikki ulkona oli lätäköissä hyppiminen. Voi että oli kivaa, kun vesi räiskyi joka suuntaan. Nuorimmainenkin yritti hyppiä tasapökkää mutta ei vielä täysin osannut. Vauhti ja hyppy menivät hiukan eri tahdissa. 

Meidän vakiolenkillä seuraavana päivänä oli tiessä jäätyneitä lätäköitä. Niistähän on pakko rikkoa jäät. Ei voi mennä ohi. Voitko sinä? Tämä jää ei ole kovin edustava mutta sai näistäkin kävelysauvalla vähän pökittyä. 

a%20j%C3%A4%C3%A4.jpg  

Helmikuun ihmeitä katselimme. Pajunkissat ovat jo aluillaan.

a%20pajunkissat.jpg  

Vesi virtasi vauhdilla metsäojassa.

a%20oja.jpg  

Vaikka olemme yli 20 vuotta kulkeneet "meidän" metsätietä, tämän kiven erikoisuutta emme ole noteeranneet.

a%20kivi.jpg  

Miten kivi on miljardeja vuosia sitten saanut suoran valkoisen viirun läpi kiven? Sitäkin voi vain ihmetellä. Kyllä on paljon ihmeteltävää, kun siihen puuhaan ryhtyy.