Vaikka olemme asuneet talossamme jo 17 vuotta, navetan yhteydessä oleva heinälato on vielä pohjia myöten perkaamatta. Yhdessä nurkassa on ollut kasa kattotiiliä, joille olen pitkään tuumaillut uutta käyttöä. Näihin tuuminkeihin auttoi Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun Kierrätyspuutarha -kirja. Siellä on paljon mulle passaavia ideoita.

kierr%C3%A4ty~s-normal.jpg  

Niinpä kattotiilet saivat uuden käytön tuossa kirjassa olevasta ideasta:

tiilimuuri-normal.jpg 

Harjatiilet puolestaan sain ystäväperheeltä, joka "säilösi" niitä ladossaan. Tuonne "muurin" nurkkaan siirrämme pensasmustikat. Kuvittelen mielelläni, että siellä ne ovat paremmassa turvassa talven pohjoistuulilta. 

Aikaisemmin kirjoittelin, että tein kasvilavoja. Niihin olen ollut tyytyväinen ja niin kasvitkin. Ja valitettavasti rucola-salaatissa viihtyneet ötökät. Kurkkulavassa taitaa tulla ahdasta, kun en malttanut ottaa riittävästi taimia pois. No, ensi vuonna paremmin. 

Tässä vihannesmaan paikalla oli aikaisemmin noin 100 mansikkaa, joiden hoitamiseen kyllästyimme. Varsinkin sen jälkeen, kun luin lehdestä, että Suonenjoen mansikkatiloilla ei ole enää lainkaan suomalaisia noukkijoita. Miksi mun pitäis noukkia? Ei vainkaan, mutta hyvä on välillä tehdä jotain uutta. 

kasvilaatikot14-normal.jpg