Aikaisemminkin olen kirjoitellut, että mulla on korkeanpaikan kammo. Jos olen 2 metriä korkeammalla, päätä huimaa ja vattasta ottaa. En menis neljä metriä syvään kaivantoon, en sitten millään.

kaivanto.jpg  

Meidän tie on edelleen työn alla ja tässä miehet laittavat vesi- ja viemäriputkia parhaimmillaan eikun pahimmillaan neljän metrin syvyyteen. Kaadon vuoksi.

Miksikähän kammoksi tätä sanoisi, kun en uskaltaisi mennä tuollaiseen paikkaan. Olisko matalan paikan kammo? Ilmankos olen syntynyt tasaasen lakialle maalle.

Onko sinun lapsuudessasi puhuttu, että jos kaivaa maahan kuoppaa tarpeeksi syvälle, pääsee Kiinaan? Meillä ainakin oli tällaiset jutut. Se muuten on aivan väärä tieto. Kattoin maapallosta ja totesin, että tarpeeksi kaivettuamme päätyisimme Kiinan sijasta keskelle Tyyntä valtamerta. Mites sitten kävisi? Hukkuisimmeko? 

Kun meidän ja naapurin talot on yli sata vuotta sitten rakennettu, ne on tietenkin tehty kivikkoiselle mäelle. Eihän viljelysmaaksi raivattavaa maata haaskattu talon alle. Siksipä on kaivinkone nostellut isojakin kiviä ylös. Ja pari jumalattoman isoa kiveä. Miettivät, miten ne kuskaataan pois. Miehen kanssa tuumattiin, että jätetäänpä meidän puutarhan reunaan. Saas nähdä, miltä näyttävät ja onko niistä lasten leikkipaikoiksi.