Keväällä toivottua kaunista ja sateetonta säätä onkin riittänyt. Mitä nyt muutamaksi yöksi on kukat ja kurkut harsotettu. Linnuille ja siilille on laitettu vesikipot ja nyt on ollut vuorossa puutarhan kastelu. Onneksi meidän ei tarvi käyttää vesijohtovettä ja maksaa siitä vielä jätevesimaksunkin. Meillä on oma kaivo.

Kun muutimme tänne, emme tienneet kaivosta mitään. Sattumalta löytyi eikä kukaan ehtinyt pudota sinne. Kaivoa kunnostettiin laittamalla muutama rengas ja Mies onki pois rautatavaraa kuten polkupyörän ja muuta roinaa. Nyt siellä on uppopumppu, jolla vesi saadaan nostettua. Juotavaksi se ei kelpaa.

KAIVO.jpg  

Kaivosta pumpataan vesi tynnyreihin ja altaisiin lämpenemään. Eikä tarvi säästellä.

PUMPPAUS.jpg  

Päivän ajan lämmennyt vesi laitetaan maitokärryillä olevaan tynnöriin ja kuljetetaan puutarhaan. Poika kunnosti muutama vuosi sitten kärryt kaverinsa polttareita varten ja ovat meillä nyt tosi kätevät. Helpompi viedä vesi tällä kuin viedä kastelukannuilla puutarhaan noin 70 metrin päähän. Onhan tämä sellaasta asuulemista (=leikkimistä), mutta ei haittaa kun aikaa on.

KORVEESEEN.jpgPIKKUK%C3%84RRY.jpg  

Nyt oli kasteluvuorossa perennapenkki, jossa on mm. nauhuksia, kuunliljoja ja leimukukkia.

KASTELUKANNU.jpgPERENNAP.jpgKUUNLILJA.jpg  

Mies kasteli muutama päivä sitten marjapensaat, kun ne ovat raakilevaiheessa. Yksi pensas sai 40 litraa.

Vettä riittää niin paljon, että teimme yllätysvierailun sukulaisten luo. Auton peräkärryllä veimme heille neljä maitotonkallista kasteluvettä. Kelpasi. Maitotonkista saisi pitkä jutun mutta kenties joskus toisella kertaa.

tonkat.jpg

Tätä kirjoittaessani taivas pilveilee mutta eipä tule meidän tontille sadetta. Ovat vissiin tuolla ylhäällä kattoneet, ettei tuonne tarvitse vesilastia pudottaa, kun sitä on vielä kaivossa riittävästi.