Muutama päivä sitten kirjoittelin viimeksi rakennetusta ulkorakennuksesta, jossa on mun Onnela, autokatos ja puulato. Nyt pääsen jo sisätiloihin.

Puuhaamo

vanha%20ovi-normal.jpg  ty%C3%B6kalut-normal.jpg

Seinälle laitettiin talomme vanhan kuistin ulko-ovet. Ovet johtavat pelkästään muistoihin. Ja tarpeellista tavaraa opiskeluaikana ostettussa Lundiahyllyssä. Tässä tuli taas todettua, ettei MITÄÄN saa laittaa roskiin. 

h%C3%B6yl%C3%A4penkki-normal.jpg  

Mies ja lapset tietävät parhaat joulu- ja synttärilahjat. Tämän höyläpenkin sain edellisjouluna ja saivatpa antajat mut yllätetttyä. Mulla on syntymäpäivä pari päivää ennen joulua ja ikäni olen saanut yhteiset lahjat. Tai sitten yksi joululahjoista on annettu pari päivää ennakkoon! Niin tämäkin.

Kutomon puolella

okulit-normal.jpg 

on luonnollisesti kangaspuut ja kuteita. Kangaspuut sain äidiltäni, jolle hänen veljensä oli ne teettänyt. Meillä kotona puhuttiin kangasaseista ja täällä ne ovat sohlot.  En myöskään tiennyt, mitä on okuli. Meillä puhuttiin nukerista. Molemmat ovat matonkuteita.

kangaspuut-normal.jpg monalisa-normal.jpg

Erittäin tyytyväinen olen siihen, että tilojen välillä on ikkuna. Se tuo mukavasti avaruutta. "Oikeista" ikunoista näen lähinnä mäntymetsää. Pelargoniat ovat hyvin talvehtineet ikkunalla, koska täällä oli lämpöä enintään 15 astetta.

surma-normal.jpg         

Käsillä sitä tehdään käsitöitä ja taidettakin. Louvressa käynnin jälkeen laitoin MonaLisan seinälle. Tuo näytelmän mainos onkin sitten paikallista kulttuurihistoriaa. Elokuussa 1931 on kiertue käynyt meilläkin. Lippujen hinnan alla on teksti: Seisomalippuja myydään kun istumapaikat ovat myydyt! Tämä juliste löytyi vintiltämme ja onneksi oli säilynyt hyvässä kunnossa. Kehystytin sen ja pidin työhuoneeni seinällä "oikeissa töissä" ja nyt toin takaisin kotiin. Töissä joku päivitteli, että miten voin pitää esillä tuollaista tekstiä. Tämä näytelmähän on aivan ensimmäisiä suomenkielisiä näytelmiä.