peilipiironki-normal.jpg

Mieheni mumma ja vaari saivat vieraskamarin kaluston häälahjakseen mumman vanhemmilta vuonna 1928. Kun muutimme remontin jälkeen taloomme, saimme nämä uudentuvanlahjaksi ja näin mööpelit palasivat takaisin "kotiin".

kukkateline-normal.jpg  pelisenkki1-normal.jpg

Peilipiirongin oikealla puolella olevan kukkataulun ostin Kristiinankaupungin markkinoilta. Kuva on ollut varmaan aikanaan jossain kuvalehdessä ja laitettu raameihin. Tällä ei ole rahallista arvoa mutta tunnearvoa sitä enemmän. Samanlainen taulu oli Rauman Lapissa asuneen ihanan tätini kamarissa.

Alakuvassa oleva pesuvati ja -kannu ovat vanhaa Arabian tuotantoa. Pesuvati löytyi mumman tuvan vintiltä, niinkuin moni muukin tavara. Selailin samaan aikaan Huuto.net sivuja ja siellä oli juuri silloin sarjan kannu myynnissä. Onneksi sain tehtyä kaupat. Kummallinen sattuma.

komuuri-normal.jpg

Tähän kalustoon kuuluvat vielä 5 tuolia (ehkä alunperin 6 kpl?), pöytä ja kaksi päästävedettävää sänkyä. Sängyt ovat edelleen mumman tuvan vintillä, ne kun ovat vain 60 cm leveitä. Mööpelit ovat alkuperäisessä maalissa ja hiukan on 85 vuoden aikana tullut kolhuja, vaikka niitä on tänä aikana pidetty vähän käytetyssä vieraskamarissa. Kolhut eivät haittaa, nehän vain kertovat eletystä elämästä.

Vankilassa tehtyä

Kuulimme, että nämä mööpelit on tehty Vaasan vankilassa. Ja näin varmaan onkin. Kun entisöintipiirissä kunnostin tuolien istuinosat, yhteen pohjavaneeriin oli kirjoitettu ruotsinkielisen miehen nimi sekä teksti "120 dagar, 12 dagar kvar". Harmi, etten tullut laittaneeksi talteen tuon miehen nimeä. No, se on joka tapauksessa edelleen tuolissa.