Tällä viikolla alkoivat puutarhakuukaudet ja minä nautin. Aamusta iltaan olen saanut haravoida, kuoputtaa, kärrätä ja ihailla kasvun ihmettä. Sadepäivänä ripottelin perennapenkkeihin kevätlannoitetta ja kalkkia, millä yritän saada sammalta pois.

Ensimmäinen kukka oli krookus. Nyt puutarhassa on kukassa lisäksi idän sinililjaa, tarhakylmäkukka, onnenpensas - tosin vain muutama kukka ja metsäpuutarhassa sinivuokko ja metsikössä pian kukkivat valkovuokot. Nuo vuokot ovat tuontitavaraa Pirkkalasta ja Ikaalisista.

aa%20krookus.jpgaa%20sini.jpg  

Nyt on ollut niin lämmintä, että avasimme huvimajakaudenkin. Kahvit on juotu ja grilliruuat syöty ja istuskeltu kaikessa rauhassa ja katseltu kirjosieppojen kosiomenoja ja pesäntekopuuhia.

aa%20kupit.jpg  

Tarjotin on muistaakseni 80-luvun Tiimaria. Ostin sen Tampereelta kun Seinäjoella ei vielä ollut liikettä. Eikä ole enää kummassakaan kaupungissa. Siellä olikin aikoinaan myynnissä vaikka mitä ihanuuksia.

aa%20huvimaja.jpg  

Pöytäliinaksi laitoin ikivanhan hurstilakanan. Meillä sanotaan oikein karkeaa pellavalakanaa tuolla nimellä. Sinisen liinan kudoin värjätystä Marimekon sinivalkoraitaisesta ikkunaverhosta. Loimen kiristys ei näköjään oikein onnistunut, kun liina lainehtii reunoistaan. Siinäpä lainehtii.

aa%20hursti.jpg  

Pirskahti mieleen

Pari päivää sitten Tokmanni avasi kaupungilla Anttilan tiloihin toisen myymälän. Mainoksessa luvattiin tietylle määrälle ilmaisia sankoja, joissa oli jotain yllätystavaraa. Netissä oli, että kaikki sangot olivat menneet 40 minuutissa. Eipä tarvinnut mennä jonottamaan, kun mulla on riittävästi sankoja. Paras sanko on tämä, jonka ostin ompelukoneen ääreen roskikseksi.

roskis.jpg  

Minkä vuoksi tavalliset "oikeat" roskakorit ovat niin ikävän näköiset. Tämä on kaunis.