Olemme haalineet taloomme huonekaluja vähän sieltä sun täältä. Kaupasta ostettuja uusi huonekaluja ovat lähinnä sängyt. Edellisessä talossa kun meillä oli vesisänky emmekä sitä halunneet tänne missään tapauksessa. 

pitk%C3%A4t%20penkit1-normal.jpg

Talon alkuperäiset pitkät penkit eivät olleet jalallista mallia ja niinpä ne olivat täysin lahonneet alaosasta. Mietimme jo, että joudummeko teettämään aivan uudet. No, ei tarvinnut. Erään antiikkiharrastajan vinkistä ostimme penkit Seinäjoen romutavaratalosta. Yhdestä penkinloorasta löysimme vanhan Ilkan, jonka omistaja oli Kuortaneen Ruonalta. Oli aikamoinen sattuma, että nämä penkit ovat talosta, jonka naapurista on oma kantaäitini Valpuri muuttanut kotipaikalleni 1850-luvulla.

Penkit olivat aika huonokuntoiset, mutta meidän silloisessa nuorten työpajassa nämä kunnostettiin. Haaveilen jossain vaiheessa maalavani nämä uudelleen vanhemmantyylisillä väreillä, esim. punaruskealla. Aika näyttää, onko innostusta.

Näissä penkeissä on hyvät säilytystilat; on omat lokerot Aku Ankoille, sanomalehdille, mun kenkävarastolle ja Pellervoille ja puutarhalehdille.

Copy%20of%20iso%20kaappi-normal.jpg

Koska keittiönurkkamme on aika pieni, tarvitsimme ison astiakaapin. Jo remonttivaiheessa etsimme parin paikallislehden kautta kaappia, mutta yhtään yhteydenottoa ei tullut. Ilmoitukseen laitoin, ettei meillä ole kovin paljon rahaa, mutta rakkaudella hoidamme vanhaa mööpeliä.

Tässäkin kävi niin kuin monta kertaa aikaisemminkin. "Oikeassa" porukassa kerroin kaapin tarpeesta ja niin se löytyi. Saimme kaapin Jalasjärveltä yhden ystävän sukulaisen autotallista, jonne se oli siirretty eläkepäiville talon remontissa. Kaapin on tehnyt aikanaan talon isäntä ja siihen oli vuosien mittaan kertynyt useita maalikerroksia. Krapasin ne pois ja maalasin meidän väreillä.