Pitkän työuran aikana mulla on ollut monensorttisia työpöytiä. Ensimmäinen "työpöytä" oli metrin pätkä sairaalan osaston kanslian pöydästä. Viimeinen työpöytä säädettiin täysin mun pituuden mukaan ja tietokoneen näyttö asetettiin oikeaan asentoon. Enää en samanlaisia työpöytiä tarvitse, mutta...

... pyysin muutama päivä sitten Mieheltä, josko hän tekisi mulle ulos työtason, jossa saisin istuttaa kukantaimia ruukkuihin ja laatikoiohin. Eipä siinä kauan nokka tuhissu, kun mulle tarjoiltiin sopiva työpöytä. Ja ilman kaupassa käyntiä.

ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4.jpg  

Liiveristä löytyi pulpettien jalat ja parioven kapeampi puoli. Ja on työtaso aivan oikean korkuinen.

ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4%20ovi.jpg  

Tuon oven alkuperäisestä paikasta ei ole mitään tietoa. Se on edellisten omistajien tänne jättämä.

Kun meidän yhdellä koululla runsaat 10 vuotta sitten oli remontti, vanhat piirretyt ja kaiverretutkin pulpetit heitettiin roskalavalle. Sieltä halukkaat saivat ottaa, mitä tarvitsivat. Mehän otettiin monta pulpettia ja niiden laatikko-osia käytetään taimikasvatuksessa. Sinne on kätevä laittaa taimiruukkuja. Ja jalat saivat nyt uuden tehtävän.

Melkein kuin Niksi-Pirkka
Kukkalaatikoiden pohjalle olen laittanu lecasoraa ja seuraavana vuonna tuskitellut vanhan mullan poisottoa, kun lecasora on melkein kiinni mullassa. Siirrän ruukkujen ja laatikoiden mullat aina puutarhaan ja uudet mullat tilalle. Niksi-Pirkka on täynnä sukkahousujen käyttöohjeita, mutta tätä en ole nähnyt:

ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4%20laatikko.jpg  

Laitoin lecasoran sukkahousun sääriosaan ja siellä se laatikossa olla möllöttää. Sora ja multa ovat erillään ja helpottaa jatkossa töitä. Kuvasta kattoinkin, että näyttää ikivanha laatikko olevan reunasta rikki. Pitääpä paikata vielä täksi kesäksi ilmastointiteipillä. Kierrätystä koko homma.

Huomenna katsonkin kesäkukille loppusijoituspaikat.