Seuraan useampia ruokablogeja ihastellen ja kateudesta vihreänä, kuitenkin positiivisesti. Hämmästelen, miten moni jaksaa häärätä keittiössä ja laittaa erikoisia ruokia ja leivonnaisia. Mun motto on siihen suuntaan, että kaikki aika, minkä keittiössä viettää, on hukkaan heitettyä. Meidän huushollissa ei ole nälkää nähty, mutta ei kovinkaan usein mitään erikoisia ruokia, puhumattakaan paljon aikaa vieviä.

Yhden ruokajutun muistaakseni olen tehnyt ja se oli piimävelli. Nyt kuitenkin haluan esitellä leikkimielellä toisen ja samalla viimeisen meillä suositun jälkiruuan, joka käy välipalasta ja laiskotellessa aamupalasta. Se on riisipuuro ja mehukiisseli.

Kiisselin teen ensimmäisenä ja otan pakasteesta summanmutikas marjoja sopivan kokoisen annoksen. Veden määrää yritän säännöstellä, kun meillä on vain kaksi syöjää. Tähän sattui tulemaan punaisia ja valkoisia viinimarjoja ja mustikoita.

kiisseli.jpg  

On se kumma, kun multa ei onnistu sakeuttaminen sopivalla määrällä perunajauhoja. Useimmiten tulee liian sakeaa tai luistavaa. Tämä meni suurin piirtein kohdalleen. Lisukkeena valmiiseen mansikanviipaleita. Tuon kulhon Mies sai jostain arvonnasta vuosia vuosia sitten. Alussa en tykännyt lainkaan noin koristeellisesta mutta kait musta on tullut niin tosi romanttinen, että tämä on nyt ykköskippo.

Ja sitten riisipuuro

Ohjetta en tähän laita, kun todennäköisesti osaat puuron tehdä omasta päästä. Jos et osaa, riisipussin kyljestä minäkin ohjeen olen kattonut. Puuhellassa lämmön säätelynappula on alaluukku, jota pidetään sopivasti auki. Tottahan puidenkin määrä vaikuttaa kypsymiseen.

riisit%20hellalla.jpg  

Ei taitaisi mun ruuanlaitto kelvata kiinalaisille. Ne kun ovat kuulemma hylänneet jonkin suomalaisen teurastamon tuotteet, kun sieltä oli löytynyt yksi puuvartinen (=epähygieeninen) puukko. Ne on tarkkoja ne kiinalaiset. Meillä ei ole niin tarkkaa.

riisipuuro.jpg  

Ostin tämän haudekattilan, kun niitä tuli myyntiin. Tässä vanhanmallisessa pitää suppilon avulla laittaa vesi tuonne väliin. Toimii, vaikka on vähän hankala.

Eikä muuta kuin syömään. Minä laitan kiisselin reunalle, mutta ...

mun%20annos.jpg   

Mies laittaa rennosti päälle. Molemmille maistuu!

erkin%20annos.jpg  

Meillä tämä riisipuuro ja kiisseli eivät ole pelkkää jouluaaton ruokaa. Teen sitä muutaman kerran kuukaudessa ja aina maistuu.