On Uuden Vuoden Aatto ja olemme aivan rauhallisesti kotosalla. Emme paukuttele raketteja vaan saunan jälkeen syömme nakkeja ja perunasalaattia. Eikös näin pidä tehdä? Kuuntelemme muiden pauketta niinkuin eilen illallakin.

Olimme porukalla seuraamassa Seinäjoen jalkapallostadionilla ampumahiihtokisaa. Ei siellä ollut Kaisaa mutta oli suomalaisia, ruotsalaisia, venäläisiä ja virolaisia ampumahiihtäjiä. Meille tunnetuin näistä oli Tiia-Maria Talvitie, joka on Suomen maailman-Cup edustaja.

ampuma4.jpg  

Ei mua pahemmin haitannut vaikkei maailman kärki ollutkaan täällä. Miten ihmeessä olisin pystynyt olemaan ajan tasalla kilpailussa, kun nytkin oli tuumaamista. Oli se niin nopeatempoinen kisa. Kilpailijat kävivät hiihtämässä noin kilometrin ladun stadionin ulkopuolella, paukuttivat taulut alas ja kiersivät pikkupikkusakkoringin, jos jäi huteja. Ja Kai Kunnas selosti koko ajan.

ampuma1.jpg  

Kuvasta voisi luulla, että olimme ainut katsojaporukka, mutta oli meitä siellä 1800 taputtajaa ja kannustajaa. Yksi nuori kilpailija sanoikin Kunnaksen haastattelussa, ettei ole ennen ollut näin paljon kannustajia.

ampuma2.jpg  

Kisassa ei pätenyt mitkään viralliset säännöt. Siinä oli kahden hengen viestijoukkueet eli mies ja nainen kussakin porukassa. Mutta oli aika jämerää, kun stadion muutettiin tällaiseksi kisapaikaksi. Toivottavasti kisa järjestetään ensi vuonnakin.

Kontiolahden MM-kisoista oppineena laitoimme riittävästi vaatetta vaikka oli plussakeli. Emme vaan ajatelleet, että siellä istuttiin muovituoleilla eikä ollut mitään takapuolen lämmitintä mukana. Ensi kerralla sekin muistetaan. Se pitää vielä opetella, että makkarajonoon pitää mennä ennen kuulutettua taukoa.