Olikohan tuo otsikko yhtään Rauman kielen mukainen? Harmi, kun en aikanaan pyytänyt äitiä opettamaan Rauman giält. Otsikko tarkoittaa kuitenkin sitä, että maaottelusta jatkoimme serkkujen luo Rauman Lappiin, joka oli aikaisemmin Lappi Tl.

Tässä äitini kotikylässä Lapin Kauklaisissa on mulle 'sitä jotain'. Se on ihana kylä ja maisemaltaan erilainen kuin oma kotikyläni. Siellä on kallioita ja ne olivat pienen tytön mielestä ihmeellisiä. Ja siellä puhuttiin niin hullusti. Mun silmissä ja mielessä kylässä on säilynyt se lumo, vaikka katselen sitä nyt aikuisen silmin.

Meillä serkuksilla ja heidän perheillään riitti puhetta menneistä ajoista mutta enemmän tästä päivästä. Ja tuli ensimmäisen kerran tutustuttua kunnolla Vanhaan Raumaan, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa.

Eiköhän mies löytänyt heti Rauma flik Kertun, jonka koppasi kainaloonsa. Minä vain kattelin sivusta.

aa%20erkki%20ja%20maire.jpg  

Hyvä maku Miehellä ja näyttää Kerttukin tykkäävän Miehestä. Tässä Kertun vartalokuva.

aa%20maire.jpg  

Tämä Rauma flik on Kerttu Horilan taideteos. Hän on tehnyt paljon muitakin ihastuttavia patsaita, joita hän on sijoittanut myös puutarhaansa. Taiteilijan fb-sivuilla on enemmän näitä hyvän mielen taideteoksia.

Kahvipaikkamme Kaffe Bar muistutti tamperelaista Amurin Helmeä, yhtä viehättävä. Hinnasto oli tehty näpsäkästi lasiin. Mutta kahvi ja just paistetut munkkirinkelit voittivat leivokset.

aa%20kaffe%20bar.jpg  

leivos.jpg  

Vanhat talot eivät ole varmaan olleet alun perin kauppoja, mutta hyvin ne on istutettu taloon. Mun mielestä.

aa%20vanha%20talo.jpg  

Jos minä olisin diktaattori, en olisi hyväksynyt Raatihuoneen edessä olevalle torille katoksia. Peittävät hienon rakennuksen, mutta kait ne ovat tarpeellisia.

aa%20raatihuone.jpg  

Kummasti on vanhaan aikaan sovittu kulkemaan katuja pitkin, niinkuin tätä Kitukränn-katua.

aa%20katu.jpg

Olihan kyläpaikassammekin katseltavaa ja kuvattavaa. Nämä näytän.

Muutaman vuoden kuluttua nämä joulukuuset ovat myynnissä Rauman sittarin edessä. Tänä vuonna myytävät kasvavat kauempana. Kannattaa hakea ennen jouluaattoa!

aa%20joulukuuset.jpg  

Tämä oli pakko kuvata. Se on Senior-merkkisen lypsykoneen maitokannu. Kotona ensimmäinen lypsykone oli just tuo Senior, sen jälkeen Alfa Laval. Tottahan tällaiset asiat muistan.

aa%20lypsykannu.jpg  

Kun kerran Rauman Lapissa olimme, piipahdimme eka kerran Sammallahdenmäen mailmanperintökohteessa. Innosti tutkimaan asiaa tarkemmin.

aa%20sammal.jpg  

Kivikuviointia

aa%20kivi.jpg  

Mukava ja mielenkiintoinen koko viikonloppu. Enemmän pitäisi kotoa lähteä. Aina reissulla viisastuu.