Vanha talo on siitä mukava, että se hyväksyy viereensä muutakin vanhaa tavaraa. Muovista talo ei tykkää, mutta pakko on tehdä kompromisseja - ainakin kukkalaatikoiden osalta.

riippukeinu-normal.jpg

Muutama vuosi sitten löysimme liiveristämme ikivanhan riippukeinun, jota ei enää arvannut ottaa varsinaiseen käyttöön. Se sai uuden elämän köynnöskasvien kaverina. Muutama naru on jo poikki, mutta se ei tässä hommassa haittaa. Ruusupapu odottelee muita nousevaksi. Niin odotan minäkin. 

vanna-normal.jpg 

Vasemmalla olevassa vannassa pidin monta vuotta Markettoja mutta nyt kokeilen neilikkaa ja petuniaa. Vannahan on vauvan kylpyamme. Mulla on muistikuva, kun nuorinta velipoikaa olisi kylvetetty tällaisessa. Vanna vuorattiin lakanalla tai pyyhkeellä, ennenkuin vauva laitettiin sinne. Noista muistikuvista en ole aivan varma. Joskus paljon kerrottu lapsuusajan juttu muuttuu mielikuvissa todeksi.

Itseäkin on naurattanut "muistikuva", kun olen maannut kopassa ja katsonut tuulessa heiluvaa verhoa. Äiti kertoi monta kertaa, kun hänen piti mennä heinäpellolle ja mut piti jättää kotiin koppaan penkille avoimen ikkunan ääreen. Kun kuormaa tuotiin heinälatoon, äiti kävi tarkistamassa, nukunko vai huudanko. Olin silloin 7 kuukauden ikäinen. Niin se kerrottu juttu muuttui omaksi muistikuvaksi.

Onneksi otin tuon kuvan eilen keskiviikkona, sillä tänään torstaina meillä sataa aivan hullun lailla. Kävin vihannesmaahankin tekemässä luruja, jotta perunapenkkien vaoista vesi menisi pois.

tonkka1-normal.jpg 

Ruosteiset astiathan ovat tänä päivänä trendikkäitä. Ja niitähän meiltä löytyy. On kaatoallas ja maitotonkkia. Siiviläkin löytyi liiveristä. Koitan keijunmekkoa houkutella kiipeämään pihlajanoksia pitkin. 

Oikein kotokotona oli maitotonkat ja siivilät tuttu juttu. Ei tosin ruosteiset. Ennen lypsykoneen ostoa lehmät lypsettiin kesällä laitumella. Äiti vei maitokärryillä maitotonkat, siivilän, lypsysangon ja utareiden putsausveden laitumelle. Joskus saatiin kärrykyytiä mutta usein juostiin mukana. Kissatkin osasivat tulla maitotinkiläisiksi laitumelle. 

tikat-normal.jpg 

Nämä tikkaat tulivat meille talokaupan mukana ja niitä käytettiin remontin aikana. Siitä lähtien se on toiminut amppelina. Muutama askelma otettiin pois, jotta purkit sopivat paremmin. Näitä kukkaruukkuja sitten sateella kiikuttelen suojaan.