Kesäreissun jatkokertomus - osa kaksi

Emme pelkästään etsineet Kuortaneen Ruonalta kantaäitiämme vaan kiersimme polkupyörillä kyläteitä pitkin ja nautimme näkymistä. Kantatiellä 66 emme ajaneet, pois se meistä.

Ruonan kylässä on uskomaton määrä vanhoja hyvin hoidettuja kaksikerroksisia pohjalaistaloja. Niitä oikeita pohjalaistaloja eli kaksifooninkisia. Meidän talommehan on vaatimattomampi eli "vain" puolitoistakerroksinen. Talot on rakennettu pääosin 1800 -luvulla, jolloin kylän talolliset vaurastuivat tervanpoltolla.

Pyörällä kulkiessa on sekin hyvä puoli, että taloja ehtii katsella tarkemmin ja kuvaaminen on helpompaa. Tässä taloja parinkymmenen kilometrin kyläteiden varsilta. Tämä on vain pieni otos kylän taloista. Kun vanha talo on tullut myyntiin, ostajina ovat usein nuoret perheet. Kylän tulevaisuus on siis turvattu. Ei pääse väki ukkoutumaan.

talo1.jpg 

talo2.jpg  


talo5.jpg  

Seuraava kuva osoittaa, että tieherrat ovat olleet sitä mieltä, että näin tie tehdään, talo sopeutukoon. Menee kait heidän mielestään yhteinen etu yksilön edelle.

talo6.jpg  

Tästä talosta ovat lähtöisin meidän tuvan pitkät sivupenkit.

talo7.jpg  

talo8.jpg  

talo9.jpg   

Kun kuulin, että yksi työtuttava oli karistanut kaupungin pölyt jaloistaan ja muuttanut kylään, kävimme kopistuksilla. Oli hienoa tutustua taloon, jutella ostovaiheista ja pitää piknikkiä pihalla. Emäntä olisi tarjonnut kahvitkin, mutta kieltäydyimme. Koskas olisimme syöneet runsaat eväämme.

talo10.jpg  

Sama talo kylälle päin.

talo10a.jpg  

Tämän talon aitasta ostin villalankaa, niinkuin ei niitä olisi kotona jo kylliksi. Tästä tulee oma juttu.

talo11.jpg  

talo12.jpg  

Eväiden syöminen on erittäin tärkeä osa meidän retkeämme. Aloitimme terveellisellä ruisleivällä ja kahvilla ja jatkoimme kekseillä ja karkeilla ja pienellä likööripaukulla. 

piknik.jpg