Joulun aika on joka huushollissa vähän erilainen. Monet putsaavat joulun pois jo välipäivinä, mutta meillä on käynyt vuosien mittaan niin, että aina vain joulua pidennetään. Joulukuusi on tuvassa eikä ole varistanut neulasia. Taitaa pitää paikkansa se, että joulukuusen kannattaa kaataa nousevan kuun aikaan.

Joulukoristeet ovat paikallaan. Poika tosin meinasi, että pojanpoika saattaa antaa näille kyytiä.

a%20tonttumaa.jpg  

Aivan rauhassa ovat tontut saaneet olla. Hiukan niitä on yhdessä ihmetelty. Poistan pikkuhiljaa tästä "hongkongilaiset" ja korvaan ne kotimaassa tehdyillä käsitöillä.

Tyttären aikanaan tekemä pukki vartioi porraspäässä.

a%20pukki.jpg  

Meillä on noita vanhoja eristimiä laatikkokaupalla ja niitä on mm. oven ripoina ja nyt yhden sortin naulakkona. Olemme myyneet niitä kirpparillakin. Onneksi Mies ei ole polttanut kaikkia vanhoja lautoja. 

a%20nupit.jpg  

a%20enkeli.jpga%20tontut.jpg

Joulu on  hyväntahdon juhla. Ystäväni on mukana Hopessa, joka tekee hyvää ympäri vuoden. Tekivät porukalla myyntiin hienoja harjoja.

a%20harja.jpg  

Lukuaikaakin on ollut

Sitä aikaahan mulla on just niin paljon kuin haluan. Menossa on nyt vähän vuorotellen Sirpa Kähkösen Tankkien kesä ja tämä Kauaksi kotoa. Se oli kirjastossa esillä ja lainasin aivan tuon tekstin Muutoksen sukupolvi kertoo. Kirjassa tarinansa kertoo parikymmentä ikäistäni suomalaista, jotka ovat tehneet pitkän harppauksen kotiseudultaan. Minun harppaukseni on vajaat sata kilometriä, mutta paljon on tuttua tekstiä kirjoittajien kouluvuosilta. Suosittelen lämpimästi.

a%20kirja.jpg  

Toivottelen teille kaikille Mielenkiintoista Uutta Vuotta!