Onko 80 milliä vähän vai paljon? Viime viikonvaihteessa se oli meillä tosi paljon.

aa%20vesimittari.jpg  

Tähän meidän sääasemamme vesimittariin satoi viime torstaista sunnuntaihin tuo 80 milliä. Voihan tässä määrässä olla heittoa muutama sadasosa milliä. Mutta vettä tuli ja märkää oli.

aa%20r%C3%A4nni.jpg

Sateiden välillä kävin kattelees, mitä tuhoja puutarha on kärsinyt. Ei kovin paljoa. Lähinnä arovuokot olivat maassa.

aa%20kaatosade.jpg  

Onneksi harasin ennen sateita saviset penkit, jolloin vesi imeytyi paremmin kuivaan maahan. Lisäksi laitoimme tukiverkot korkeiksi kasvaviin perennoihin.

Pirskahti mieleen

kun ei ole mitään "kummallisempaa" kirjoitettavaa, että teen kyselyn ja vastaan itte. Mitkä ovat mun viisi suosikkiperennaa? Helppo vastaus. Tässä ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Akileija 
Kun aloitimme talon ja sen jälkeen ympäristön kunnostamisen, tontilla oli kaksi perennaa; akileija ja lännenkonnanmarja. Jälkimmäinen lintujen tuoma.

a%20akileija.jpg  

Päivänlilja/ruskolilja

a%20p%C3%A4iv%C3%A4nlllja.jpg  

Kurjenmiekat

a%20ritarinkannus.jpg  

Ruskolilja, jota ihailin syntymäkotini naapurin puutarhassa

a%20ruskolilja.jpg  

Tähtiputki, joka ei tässä ole vielä auennut. Viime kesänä Tampereelta tullessamme kävimme vihdoinkin F E Sillanpään lapsuudenkodissa Myllykolussa. Sen ruomenessa olevassa puutarhassa kasvoi valkokukkainen perenna, jota en tuntenut. Luvatta nappasin yhden kukan ja sen avulla löysin tuon tähtiputken nimen.

a%20t%C3%A4htiputki.jpg  

Tuota Myllykolun mutkaa olen suunnitellut jo vuodesta 1974, mutta vasta viime kesänä se toteutui. Kolmostietä on ajettu kotiin aina muka kiireellä, ettei ole ehditty sen vertaa pysähtyä. Kun kotiin päästiin, ei siellä mitään kiirettä näkynyt. Pitäis opetella pysähtymään ja poikkeamaan reissuilla. Vielä se onnistuu.

Mutta tuohon kyselyyn. Voisin tehdä toisen heti perään, kun noita suosikkiperennoita olisi lisääkin. Ensi viikolla vastaus voisi olla erilainen. Onkohan muuten liljat perennoita? Jostermi on väärä, kirjoitetaan sitten monivuotisista kukista. Mitkä ovat sun perennoitasi?