Vaikka mies ja lapset tietävät mielenkiintoni kohteet, he saivat äitienpäivänä yllätettyä minut täysin.

lahjat-normal.jpg 

Kaikki kirjat ovat suomalaisten tekemiä, mitä arvostan. Sonja Lumpeen kirjasta Satoa saunan takaa saan varmaan ideoita tulevan vihannesmaan perustamiseen ja hoitamiseen. Kymmenen vuoden tauon jälkeen aion perustaa uuden vihannestarhan perunoista basilikaan. Luoto - Klemettilä - Luoto kirjasta Puutarhurin syksy ja talvi saan malleja talven koristeisiin. Ensi syksynä ja talvena laitamme varmaan muutakin kuin kransseja.

Fazerin Suomalaisia lauluja oli täysi yllätys. Kirjan lauluissa on pikaselauksella aika simppelit sovitukset, joten jopa minä saatan osata soittaa niitä. Olenkin kaksi lukukautta käynyt Seinäjoen kansalaisopiston pianovartissa ja opetellut sinnikkäästi soittamaan. Olen huomattavasti hitaampi oppimaan kuin alakouluikäiset "luokkakaverini", mutta taatusti harjoittelen enemmän. Kuvittelin alussa, että täysin hallitsemani tekstinkäsittelyn kymmensormijärjestelmä auttaa soitossa, mutta ei. Usein on niin, että pää tietää, mitä kosketinta pitäis painaa, mutta käskyn kulku matkalla päästä sormiin jostain syystä tökkii. Jos on opettelun tuskaa, on myös oppimisen ja soittamisen iloa.

Seinäjoen kansalaisopisto opintopiireineen onkin pitänyt mut liikkeellä ja tosi virkeänä tänä ekana eläkevuonna. Hienoa, kun nyt on aikaa harrastaa. 

Niin ja lahjoista vielä. Sain myös hortensian. Mies tietää, etten tykkää ruusuista.