Mukavasti sattui samalle päivälle sunnuntai ja sadepäivä. Lupasivat tänne jopa 20 milliä vettä sateena. Aamulla vesimittarissa oli 4 milliä. Niin että odotettavissa on vielä 16 milliä, jos ilmatieteen väkeä on uskominen. Onneksi sade on tullut just soppelin hissukseen puutarhaan.

Mitäs sadepäivänä muuta tekisi kuin kävellä kameran kanssa. Pikkuhiljaa alkaa kukat kukkia meidänkin osin varjoisessa puutarhassa. Rentukka on tuotu jostain jokivarresta ja vuohenjuuri tuttavalta.

a%20rentukka.jpga%20vuohenjuuri.jpg  

Esikko on yksi suosikeistani. Se on muutaman vuoden kukittuaan aika raihnaisen näköinen ja vaatii uudelleen jakamisen. Jakamisen tuloksena tämäkin saatiin ystävältä meidän puutarhaan.

a%20esikko.jpg  

Sateella tulppaanit ovat aivan hissukseen mutta laitan kuvan kuitenkin.

a%20tulppaani.jpg  

Meille kuljettavaa tietä ei ole vuosikymmeniin kunnostettu ja olemme kaupungille esittäneet, että tie rakenennettaisiin ja hoidettaisiin niinkuin kaava-alueella teille tehdään. Odotukseen kyllästyneinä uudistimme viime syksynä yhden perennapenkin ja perustimme yhden uuden havuryhmän. Nyt puramme molemmat penkit, kun tie rakennetaan kesäkuussa ja silloin molemmat penkit jäävät tien alle. No, onneksi meillä on puutarha-aluetta senkin jälkeen riittävästi. Nämä syksyllä istutetut tulppaanit ja perennat siirrän uuteen paikkaan kukinnan jälkeen. 

Kesäkukkia tulossa

Aikaisemmin kirjoittelin, että kasvatan itse kesäkukat ja yritän hillitä itteäni määrässä ja lajeissa. Eihän se onnistunut. Onneksi kaikki on nyt koulittu ja vaativat seuraavina viikkoina vain kastelua ja juttelua niiden kanssa. 

Isommat pääsivät jo kasvihuoneeseen

a%20kasvihuone.jpg  

ja pienimmät ovat vielä kotona

a%20kuistin%20p%C3%A4%C3%A4.jpg  

Eipä näissä ole paljon katsomista, mutta tässä hulluudessa on 314 purkkia ja 25 eri sorttia. Ei kaikki ole kukkia. On siellä muutama lehtikaali, rakuuna, sitruunamelissa ja basilika. Myös pojan perheen chilit ovat meillä hoidossa muutaman viikon. 

Oli mun taimien joukossa yksi käenpoikanenkin. Pienten taimien joukosta nousi yksi nopeakasvoinen yksilö. Tutunnäköiset lehdet mutta tässä vaiheessa en saa päähäni, mikä kukka tai rikkaruoho lienee. Pitää seurata. Jos tiedät, ilmoittele.

k%C3%A4enpoika.jpg

Oli hankala saada kaikkia tuotoksia kuvaan ja siinä tulikin mieleen yksi hirvimies, Mies oli kaatanut hirven ja pyysi kuvaamaan komian sarvipäähirven. Pyysi heti perään, että tuokaa toinenkin kamera, kun hirvi ei sovi yhteen kuvaan. Taisin tästäkin kirjoitella aikaisemmin. Mutta niinhän se pakkaa olla, että varsinkin vanhemmiten kertoilee samoja juttuja (uusina)!

 

Tulisipa näiden sateiden jälkeen aurinkoa ja lämpöä, niin saisi villasukatkin ottaa jaloista. Ainakin hetkeksi. Nuorena ihmettelimme, kun isällä saattoi olla heinäpellollakin villasukat saappaissa ja joskus villapaitakin päällä. En enää ihmettele.