Meillä on ollut normaalia hiljaisempaa viime aikoina. Ensin Mieheltä meni ääni flunssassa ja nyt mulla on samoja oireita. Mun äänettömyyden huomaa paremmin. Kuulemma. Onneksi tämä lenssu ei haittaa kirjoittamista.

Viime viikon yksi uutinen oli, että nyt Suomessa mies odottaa vauvaa. Meille tuo ei ole oikeastaan mikään uutinen. Ostimme keväällä kaksi tyrnipensasta; tyttö- ja poikapensaan. Tunnistuslaputkin ovat vielä varressa. Hämmästyimme, kun poikatyrnissä oli syksyllä marjoja. Oli tyttöpensaassakin. Eihän se näin pitänyt mennä. Eivät ne hyvältä maistu, mutta täynnä vitamiineja. Söimme heti kaikki 20 marjaa, emme säilöneet.

tyrni.jpg  

Netti on osin korvannut Kotiruoka-keittokirjani. Sieltä kun googlettaa, saa ohjeen pikapikaa. Facebookkiin oli oppikouluaikainen kaverini Marja-Leena laittanut Pulmupuolukan ohjeen. Pitihän sitä kokeilla.

pulmu.jpg  

Puolukat soseutettiin, mutta jokaista puolukkaa ei rikottu. Siihen lisättiin paketillinen Pulmu-sokeria ja sekoiteltiin, kunnes sokeri oli sulanut. Eikä muuta kuin purkkiin ja jääkaappiin. En osaa vielä sanoa, mikä juju tässä on tavalliseen sokeroituun puolukkasurvokseen, mutta hyvältä maistui.

Niin ja kyllä minä edelleen Kotiruokaa katton, kun tarvin perinteisten ruokien ja leivonnaisten ohjeita. Kotiruoka on kotiruoka.

KRANSSI.jpg   

Tuo otsikon otin Souvareiden laulusta, kun etsin syksyä juutuupista.