Aino ja Artturi suorastaan vaativat, että heidän pitää päästä vinttikamarista tupaan. Onhan jo joulukuu. Siinä ne nyt istuvat ylisängyn edessä ja varsin tyytyväisen näköisinä.

aa%20tontut.jpg  

Kun Salttu ja Frans huomasivat tämän, heidänkin piti päästä tupaan. No, toin vaikka sanoin, että ootte hiukan jo rähjäisen näköisiä. Mutta kukaan ei pysy koko ikäänsä nuoren näköisenä.

aa%20tonttuja.jpg  

Tässä oli tämän päivän jouluvalmistelut.

Olin kirjailijailllassa

Kirjastossamme vieraili tänään kirjailija Henna Helmi Heinonen, joka on julkaissut kuusi kirjaa. Tai ainakin kirjastomme luettelossa oli tämä määrä.

aa%20kirjailija.jpg

Hän on kirjoittanut lasten ja nuorten taitoluistelumaailmasta kolme Miisa-kirjaa ja juuri lukemaan oppineille Bella saa pentuja. Sairauden voittamat -kirja kertoo hänen vanhempiensa sairastumisesta syöpään ja siihen menehtymiseen.

Veljen vaimo on "tavallinen" romaani, joka kertoo kolmesta naisesta Tuulikin talossa. Sitä luen parhaillaan. Päädyin taas ajoittain esiintyvään paheeseeni eli katsoin viimeiseltä sivulta, kuka saa kenetkin. Luen kirjan kokonaan, kun haluan tietää, miten Henna Helmi kuljettaa näitä naisia ja heidän miehiään.

Nämä kirjailijaillat ovat tosi mielenkiintoisia. Nytkin saimme kuulla kirjailijasta itsestä sekä kirjojen synnytyksistä. Kevääksi toivomme kirjailija-iltaan Unto Katajamäkeä, joka on kirjoittanut useita dekkareita. Meillä onkin tähän kirjailijaan erityinen suhde, sillä hän on ollut aikanaan meidän lukion rehtorina.