Tutustun ilta- ja vähän päiväpuhteinakin Berliinin karttaan, koska siellä käydessä kokonaiskuva kaupungista jäi hieman vajaaksi. Hiukan on tuossa tutustumisessa ongelmia, kun kartta on 1300 palana ja karttapohjakin on vuodelta 1833.

aa%20palapeli.jpg  

Kyllä tytär tietää varsinkin äitinsä joulunaikaisen harrastuksen. Tämä palapeli-innostus on jo kolmannessa polvessa,kun tytärkin otetaan mukaan lukuun. Lapsuudenkodissa äidin kanssa koottiin palapelejä. Kiersimme yhdessä pöytää ja yritimme löytää sopivia paloja. Tytär antoi meille lahjaksi kolmiulotteisen Berlin-palapelin, jossa pohjana on tuo 1833 vuoden kartta. En ole tarkemmin tutustunut, mutta päälle tulee muurillinen kartta ja aivan päällimmäiseksi korkeammalle kohoavia maamerkkejä. 

Kovin on yksioikoiset värit niinkuin näissä yleensä on. On tässä katselemista ja sovittelemista muutamaksi viikoksi. Veikkaan, että tytär saa ennemmin koottua Pariisi-palapelin. Häntä kirittää pieni pöytä ja pari kissaa, jotka haluavat olla harrastuksessa mukana. Mulla on vintillä iso pöytä, jossa palat voivat olla vaikka kesään.

Sain muitakin mieluisia lahjoja. Ostin anopin antamalla lahjarahalla kuumailmapuhaltimen (huom! portaaton lämmönsäätö) ja pienikokoisen Mouse-hiomakoneen. Näillä on mukava entisöintipiirissä tehdä töitä. Yhdestä lahjasta kerron muutaman päivän kuluttua. Tiedän, mikä se on mutta tänä iltana näen, millainen se on.