Perjantaina kajahtaa meillä lähtölaukaus. En meinaa minnekään juosta, vaan rappuan vinttiin ja aloitan kukansiementen kylvön. Perjantai 20.2. on uuden kuun jälkeinen eka päivä.

Uuden kuun aikana kylvetyt siemenet lähtevät paremmin kuin laskevan kuun aikana kylvetyt. Olen viime vuosina silloin tällöin lukenut juttuja kuun vaikutuksesta kasvuun. Löysin Petra Hintikaisen tekemän jutun, jonne laitan uudelleen linkin Kuun vaikutus siementen itämiseen ja kasvien kasvuun. Nämä ovat niitä mukavia vanhoja uskomuksia, joita voi noudattaa aivan huvikseenkin. Ei kait nämä uskomukset, tai miksi niitä kutsutaan, ole aivan huuhaata, kun ne ovat olleet jo vuosisatoja "elossa".

kylv%C3%B61.jpg

Taas kävi niinkuin muinakin vuosina. Kesällä päätän, että seuraavana keväänä kylvän vain muutamia kesäkukkia ja perennoita. Seuraavana keväänä innoissani ostan entistä enemmän siemenpusseja. Ja kun ne on ostettu, pakkohan ne on kylvää. Kun tulee koulimisen aika, eihän hyvin itäneitä taimia voi pois laittaa. Kaikki koulitaan. Alkukesällä ruukkuihin ja puutarhaan siirtäessäni taas päätän, että ensi vuonna oon järkevämpi.

Lumihiutaleen kasvattaminen on tänä vuonna uutta, samoin tsinnian. Nämä siemenet veljen vaimo tilasi Englannista. Sinnikkäästi kylvän keijunmekkoa ja toivon, että muutama siemen itäisi. Hämähäkkikukka on yksi suosikeistani ja sen itämistä pitää odotella tosi pitkään.

Tämän helmikuun uuden kuun elinousevan kuun aikana 20.2.-54.3. kylvän keijunmekon ja hämähäkkikukan ja muutaman muun. Seuraavan satsin kylvän 21.3. - 3.4. välisenä aikana. Mullassa näkyy. Toivottavasti!