AINA oon markkinoilta ja messuilta ostanut mieliherkkuani metrilakua vaikken muuta olisi sieltä löytänyt. Mutta tänään en ostanut. Hiukan jo mietin, että olenko tulos sairaaksi vai oliko joku hetkellinen itsensä voittamisen tarve. 

Tänään messupaikka oli Seinäjoki Areena ja Seinäjoen käsityömessut. Jonkin verran ne jo toistavat itseään, kun samat osastot ovat joka vuosi ja vielä samalla paikalla. Valtavasti olisi ostettavaa, jos haluaa valmiita tuotteita. Minä etsin lähinnä tarvikepaketteja ja ideoita, mitä voisin itse toteuttaa. 

Joka vuosi ostan Taito Etelä-Pohjanmaan osastolta heidän tarvikepakettinsa. Tänä vuonna se on lumipallopaketti.

lumipallot-normal.jpg  

Viime vuonna ostin kuvassa oikealla olevien lumihiutaleiden paketin. Olivat tosi helppoja virkata, huovuttaa ja koota. Ja ovat mukavan näköisiä ikkunassa. 

Ostinhan minä toisenkin tarvikepaketin. 

lapaset-normal.jpg  

Oikealla olevat punaiset lapaset (lapaaset, rasat, vanttuut, tumput) ovat Pirkanmaan lapaset. Ne ovat ihanan lämpimät, kun noiden värillisten silmukoiden langanpäät ovat lapasen sisällä. Lapsille joskus tein samalla mallilla ja tykkäsivät. Nyt saan ittelleni. Nuo vaaleat (3. oikealta) ovat Etelä-Pohjanmaan rasat.

Ensimmäinen tarvikepaketti runsaat 5 vuotta sitten oli Rimppakinttu, joka meillä on saanut lähes joka vuosi kaverin. Luultavasti tänäkin vuonna. Naamavärkin piirtäjät ovat vaihtuneet vuosittain.

rimppakintut-normal.jpg  

Piti karistaa omia ennakkoluuloja

Teeveestä tutun Janne Katajan tyyli ei oo oikein kolahtanut mulle. Pakko oli muuttaa käsitystä, kun kuuntelin hänen juontojaan. Esiintyminen oli ammattimaista, mutta lämmintä ja hän oli tarkkaan perehtynyt messujen sisältöön ja päivän tapahtumiin. Annoin pisteitä hänelle.

lenita-normal.jpg  

Enpä olisi uskonut, että pisteitä annan myös Lenitalle. Hänellä kyllä on karismaa ja taito saada uskomaan asiaansa. Hän puhui käsillä tekemisen merkityksestä ja käsityötuotteiden mahdollisuuksista laajoillakin markkinoilla, kun uskotaan tuotteeseen ja tehdään se laadukkaasti.

janne%20ja%20molla-normal.jpg  

Molla Millsiin tutustuin jo eilen Kauhavalla Lankavassa. Sanavalmis, miellyttävä nuori nainen. Ja käsityötä tekevä! Käsityönä tuo Jannen villapuserokin on. Pipokin kuului kuulemma hänen työasuunsa, kun kerran käsityömessuilla ollaan. 

Jos olisin ollut oikein rennolla päällä, olisin ostanut Posliiniportaan Adora-nuken tarvikepaketin. Aivan ihanan näköinen nukke. Piti hillitä tässä kuitenkin ittensä ja jättää ostamatta. Ainakin vielä. Keskeneräisten käsitöiden osasto kun uhkaa laajentua.