Torstaina olen menossa silmälääkärille. Tämä ajanvaraus on niitä hommia, jotka tehdään sitten "ensi viikolla". Olen käyttänyt silmälaseja kaksikymppisestä ja näillä kuluneilla vuosikymmenillä on ollut monen sorttisia silmälasien kehyksiä ja tietysti linssejäkin, kun näkö huononi vauhdilla.

rillit.jpg  

Tässä on osa eri vuosikymmenten silmälaseista. Kaikkein julmimman näköisiä ovat 1970 -luvun ikkunalasit. Mutta ne olivat tosi hienot. Ja raskaat, kun kehysten lisäksi lasiset linssit toivat lisää painoa. Oli myös pieniä kehyksiä, joihin oli hankala varmaan saada monitehot.

Nämä olivat ensimmäiset 

rillitd.jpg  

.. ja toiset tosi hienot lasit ylioppilaskuvassa

rillita.jpg  

.. ja isoja edelleen

rilitb.jpg  

.. ja pieniä

rillitc.jpg  

ja nykyiset

rillite.jpg  

Huomasitte varmaan, että mitään ihmevoiteita ei ole käytetty ja rypyt ovat vauhdilla lisääntyneet. Mutta elämähän saa näkyä. Pari kesää sitten silloin 6-vuotias ystäväni naapurin Tero mua katsellessaan totesi asiallisesti, että "sulla on ryppyjä naamassa". Niin on.

Osa meistä sisaruksista olemme saaneet äidinperintönä roikkuvat silmäluomet. Oli hienoa, että äidin silmäluomet leikattiin yli yhdeksänkymppisenä, kun hän ei enää nähnyt kunnolla lukea. Ajattelinkin, että jos äiti menee sen ikäisenä kauneusleikkaukseen, niin miksen minäkin. Niin muutama vuosi sitten leikkautin yläluomet ja kyllähän sieltä nahkaa irtosikin. Oli kivuton leikkaus ja siitä toivuin nopeasti. Enkä ole tippaakaan katunut. Olisi saanut leikkauttaa jo ennemmin.

Ehdottelin velipojalle, että mentäisiin samaan aikaan leikkauttamaan luomet. Jos vaikka saataisiin sisaralennus. Ainakin ennen vanhaan niitä sisaralennuksia myönnettiin joihinkin harrastuksiin. Ei lähtenyt silloin, mutta onneksi tytär vei myöhemmin. (Tyttäret saavat muuten tosi taitavasti isänsä tekemään mitä tahansa!) Nyt meidän suvussa on kaksi tähtisilmää! Onko teidän suvussa?

Mulla on silmälääkärille kaksi toivetta; parempi näkö ja vähemmän vuotavat silmät. Saas nähdä, miten käy. Vaihdoin muuten silmälääkärin aikaisempaa lääkäriä nuorempaan mieslääkäriin. Puumattaa, puumattaa.