Tämä kevään ja alkukesän aika kuluu niin hyvin, että joskus olen istahtanut tietsan ääreen vasta myöhään illalla. Olemme puutarhassa melkein kellonympäryksen, mutta osaamme pitää taukojakin. Syödään jotain helppoa, juodaan kahvia ja pelataan puhelimella Sanapalaa. Siihen kiikkiin olemme jääneet, "kiitos" ystävämme. Onhan se tosi hyvää aivojumppaa. Kokeilkaapa. Ei maksa mitään.

Mediassa on tiedotettu, että nyt on eläimillä hätätila kuivuuden vuoksi. Erityisesti siilit ja oravat ovat janoissaan. Tytärkin kyseli, että olemmeko huomanneet uutisen. Olemme huomanneet ja oli hyvä vastata, että oman osuutemme olemme tehneet: kolme juomapaikkaa löytyy. 

Vanha ruokalautanen, iso kukkalautanen ja aikanaan kannon päälle valettu juomakuppi. Näiden lisäksi on vielä isompi lintujen juoma-allas. Vesikipot laitoimme, kun se ontuva yksijalkainen fasaani oli tontilla.

juoma.jpgjuomakuppi.jpg  

Enpä saanut pideltyä itteäni vaan istutin kesäkukat ruukkuihin ja penkkeihin. Pari kolme yötä sitten heräsin yöllä kahden maissa ja kattoin, että lämpöä oli vain 4 astetta. Enhän saanut nukuttua ja niinhän laitoimme harsot kukkien päälle ja osan kannoimme katoksen alle ja sisälle. Jopa sain sen jälkeen nukuttua. Viime yötä varten teimme saman operaation.

l%C3%A4mmss%C3%A4.jpg

Saas nähdä, onko puutarhassa juhannuksen aikaan mitään muita kukkia kuin myöhäisiä voikukkia. Nyt aloittivat nämä kukintansa:

Olemme istuttaneet 3 alppiruusua ja vain yhdessä on ensimmäiset kukat, muut kasvattavat vartta eivätkä ymmärrä kukkia.

rodo.jpg  

Vuorikaunokki sai siirron varastopenkkiin, kun oli liian innokas valtaamaan maa-alaa.

ruiskukan.jpg  

Ruohosipulin kukkakaan ei ole hassumpi.

ruohosipuli.jpg  

Ahomansikka on vallannut pihlajapuun alustan. Viime kesänä saimme tosi hyvän sadon.

mansikka.jpg  

Tämä on matalakasvuinen kurjenpolvi, etunimi on hukassa.

kurjenpolvi.jpg  

Isolaukka saa tukea lipstikasta, kun tuli istutettua liian lähekkäin. Lipstikkahan pitää olla joka talossa, koska se pitää pahat henget ja käärmeet loitolla eikä ole hassumpi mauste lihakeittoon. 

laukka.jpg 

Rönsuleimu voi innostua kukkimaan ja peittää melkein lehdetkin.

kivikkokukka.jpg  

Esikkoja on kolmea neljää eri väriä.

esikko.jpg  

Tätä sanon iirikseksi, mutta en tiedä virallista nimeä. Se on muita vastaavia kukkia matalampi. Tämä on yksi muistojen kukka. Tädilläni se kukki saunan ikkunan alla. Iso särkynytsydän on taas hänen tyttäreltään eli serkultani.

iris.jpg  

Jumaltenkukka. Keväällä on monien kukkien nimet hukassa ja usein pitää miettiä, onko tämä oikea nimi vai olikos se lähetyssaarnaajan kukka. 

jumalten.jpg  

Arovuokko

arovuokko.jpg  

On tämä kesä ja puutarhassa kuoputtaminen ja katselukin hienoa aikaa.