Työkaverimme ilmoitti meidät keväällä paikallislehtemme Komein Markki -puutarhakilpailuun. Suostuimme, joskin aika vastahakoisesti. Itse emme olisi ilmoitusta tehneet missään tapauksessa. Lehdessä ja nettisivuilla esiteltiin 12 puutarhaa, joista lukijat saivat äänestää suosikkinsa. Äänestys tapahtui vielä vanhaan malliin eli lehdestä leikattu kuponki lähetettiin postissa toimitukseen. Tiesimme, että lähisuku antoi meille 11 ääntä (tai ainakin kertoi äänestäneensä!). Muut noin 60 meidän puutarhalle äänensä antanutta olivat tosi iso yllätys. Tällä saimme toisen sijan (1 ääni vähemmän kuin ykkösellä) ja olimme kunniakirjan mukaan tuomariston suosikki. 

Puutarhaamme on tehty pienellä rahalla, isolla työmäärällä ja innostuksella. Ensi kesälle on uusia suunnitelmia, miten hiukan täydennämme puutarhaa. Nyt ollaan jo talvilevossa. 

Emme ole näissä asioissa lainkaan kilpailuhenkisiä, mutta tottahan tulos lämmitti. Senkin tiedämme, että meidän alueella on paljon hienompia puutarhoja, mutta niitä ei valitettavasti kukaan ollut ilmoittanut kisaan mukaan. 

Kiitokset teille mahdollisille äänestäjille!

Tuo markki tarkoittaa täällä lähinnä pihapiiriä, talon ympäristöä ja puutarhaa. Näin olen sen tulkinnut vaikka sanan merkitys ei itsellekään ollut aivan selvä.

kukkaporras1-normal.jpg  

s%C3%A4rkynyt%20syd%C3%A4n-normal.jpg  

navetta1-normal.jpg  

hopeah%C3%A4rkki-normal.jpg  

erkki-normal.jpg  proviiliin-normal.jpg


omenatarha-normal.jpg  

pionit-normal.jpg