Aloitin tänne kirjoittamisen vuoden 2014 tammikuussa. Ajattelin, että kirjoitan muutaman jutun meidän vuonna 1906 rakennetusta talosta ja sen korjaamisesta sekä vanhojen mööpelien kunnostuksesta. Otin remonttivaiheessa yli 500 valokuvaa ja tein niistä albumit teksteineen. Jos blogi olisi silloin ollut mulle tuttu, olisin varmaan tehnyt jutut sinne.

Juttuja on tullut sen jälkeen lisää ja tämä on viidessadas juttu. Olette jättäneet runsaat 1300 kommenttia. Kiitokset siitä. Teistä on tullut jo tuttuja vaikka emme ole tavanneetkaan.

Tässä muutama kuva blogin "aiheuttajasta" tyyliin ennen ja jälkeen, mitä teevee-ohjelmissakin harrastetaan.

Niinkuin huomaatte, ulkonäköä on muutettu vain lisäämällä kuistin vintille kaksi ikkunaa. Aikanaan karjalaisille annettiin kaksi huonetta talon vasemmasta reunasta ja tehtiin heille oma ovi. Nyt oven edessä on pikkukuisti.

500%20talo%20ulkoa.jpg  500%20talo%20edest%C3%A4.jpg  

Harmittaa, kun alussa ei tullut otettua ympäristöstä enemmän kuvia. Entinen puutarha oli ryteikkö ja vapaan kasvatuksen tulos. Talon alkuperäinen väri oli valkoinen ja siniset vuorilaudat. 

500%20takaa%20aik.jpg  500%20tuvan%20takaa.jpg  

Edellisten omistajien romuvarastosta tehtiin tupa.

500%20yli%C3%A4nkynurkka.jpg  ylis%C3%A4nkynurkka.jpg  

Kattolankuista näki, että nurkassa oli ollut alunperin erilainen takka. Nykyisen takan malli on mun syntymäkodistani ja tämä oli 1990-luvulla Pauligin Juhlamokkamainoksessa.

500%20tupa%20takka.jpg  takkanurkka.jpg  

Nyt menen puutarhaan ja tulen sieltä pois syksyllä. Ellei tule jutun juurta.

Oikein mukavaa kesää teille kaikille ja kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!