Mansikasta alkaa säilöntäkuukausi, joka voisi muuten olla yksi kalenterikuukausi. Se kyllä olisi yli 31 päivää. Olen aina pakastanut mansikat ja vasta viime vuonna keitin muutaman pikkupurkillisen hilloa. Äitini aikanaan teki mansikat hilloksi vaikka kuinka mainostin pakastimeen laiton helppoutta. Nyt minäkin olen hiukan kääntynyt hillonkeiton suuntaan. Tai ainakin ajattelin.

Tein Dansukkerin hillosokeripussin ohjeen mukaan eli perkasin marjat, kuumensin vesitilkan ja marjat kattilassa ja sekoitin hillosokerin höyryävään seokseen ja kuumensin kiehuvaksi. Tähän saakka meni aivan hyvin. Sitten ohjeessa sanottiin, että keitä kevyesti poreillen 10-15 minuuttia. Yritin kevyesti mutta kun kerran selkäni käänsin, seos poreili yli laidan. Se siitä kevyestä.

hillot.jpg  

Ohjeen mukaan annoin hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Kaadoin hillon puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulin hyvin. Ja tässä tulos. Kaikki mansikat haluaisivat näköjään tulla ekana purkista pihalle. Eli pinnalle halusivat jäädä.

Mietiskelin, että jatkoa varten on kaksi vaihtoehtoa:

1. Dansukkerin ohjeen tekijä ei ole itte keittänyt hilloa.
2. Teen seuraavaksi mansikkasosetta.