Ostohetkellä ei pihapiiri ollut kovin innostavan näköinen. Parina kesänä teimme purkutöitä eli kannoimme yläpohjasta sammalet, mullat ja muut roinat lavalle. Edelliset omistajat olivat tuoneet tupaan kymmenisen vanhaa teeveetä ja hetekkaa. Onneksi silloin ei vielä peritty jätemaksuja!

Aitta tuli maaliin työkaverien kökkätyönä. Se oli vasta ensimmäinen kökkä, lisää tuli vielä pari iltaa myöhemmin. Navetan katto oli osin romahtanut ja välikatosta kasvoi nätti pikku koivu. Ennen talon remonttia katettiin navetta ja maalattiin seinät. Nyt navetassa on lämpökeskus, entisessä variköökissä eli navettakeittiössä pukuhuone ja sauna. Ja runsaasti säilytystilaa. Kukahan ostaisi vanhan puimakoneen?

Tontin perinnekasvi? Olisikohan ollut nokkonen, vattu, paju vai leppä. Kahta ensinmainittua löytyy tontilta vieläkin häädöistä huolimatta.

puulato%20verstas%20vanha-normal.jpg   liiveri%20vanha-normal.jpg

Puulato, navetta,verstas ja liiveri ennen....

  tammi14%20024-normal.jpg  tammi14%20025-normal.jpg  tammi14%20026-normal.jpg

.. ja nyt.

Vasemmalla oleva autokatos, puulato ja Onnela (mun verstas) on uusi rakennus, koska sitä ei kannattanut enää korjata. Navettaan ja taloa vastapäätä olevaan rakennukseen on tehty uusi peltikatto. Kaikki rakennukset on maalattu itse keitetyllä punamultamaalilla.

Rakennukset muodostavat umpipihan ja rakennusten välillä on vain muutama metri.

Avustuksia kannattaa hakea

Haimme ympäristökeskukselta, joka taitaa nyt olla ELY-keskus, avustusta taloa vastapäätä olevan ulkorakennuksen katon korjaukseen.  Päätin, että haemme niin monta kertaa, että keskus tuskastuu ja myöntämällä avustuksen pääsee meistä eroon. Kolmannella hakukerralla taisi tärpätä. Seuraavalla kierroksella haemme avustusta aitan katon korjaukseen. Saas nähdä, miten käy.