Otsikolla tarkoitan linnunpönttöjen putsausta. Olemme vuokranneet lähes 30 yksiötä pikkulinnuille. Osassa on käyty lämmittelemässä talvellakin mutta suurin osa on kesäkäytössä. Pesät ovat pääosin metsiköissä, johon sai tänä vuonna kahlata. En muista, koska on ollut tässä vaiheessa kevättä niin paljon lunta. Onneksi minä olin mukana assistenttina vain muutaman pöntön luona.

ruuvaus.jpg  

Kyllä ruuviväännin meisselin voittaa. Tosin tätä asuntoa ei enää peruskorjata vaan täytyy tehdä aivan uusi.

reik%C3%A41.jpg

Sama juttu tämän asunnon kanssa.

p%C3%B6ntt%C3%B6%20roikkuva.jpg  

Tämä kelpaa edelleen. Ei ollut märkä mutta mukavasti vanhentunut.

p%C3%B6ntt%C3%B6%20hyv%C3%A4_edited.jpg  

Ihmettelimme hiukan, kun vain viisi pönttöä oli jäänyt ilman asukkaita. Viime kesä kun ei oikein suosinut pesintää. Sitäkin ihmettelemme, miten linnut osaavat tehdä niin järkevästi pesänsä. Alle karkeaa ja sammalta, joka ottaa kosteuden ja päälle pehmeitä karvoja. Tässä on hirven karvoja.

pes%C3%A4.jpg

Minä toimin osa-aikaisena huoltomiehen apulaisena. Joka kevät tulee korjauspyyntöjä ja toivotaan jopa uusia pönttöjä. Asukkaille eivät aivan kaikki kelpaakaan. Just tänään uutisissa kerrottiinkin, että harvempaan asutuilla alueilla on asunnoista liikatarjontaa ja nyt on vuokralaisten markkinat. Ja nämä meidän asunnot ovat aika harvaan asutulla alueella. Toivomme, että tänä kesänä kaikki pöntöt kelpaavat.