Lumi on jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta, jota syntyy pilvissä ja sataa maahan talvipuolella vuotta. Näin kerrotaan Wikipediassa. Onhan se kuohkeaa ainetta ja sataahan se maahan. Joskus aivan vaakasuoraan.

Mutta onkos tämä määritelmän mukaista lunta?

Kuohkeaa?

luminavetta.jpg  

Urheilevaa? Kuinka pitkälle uskallan roikkua ennenkuin putoan?

lumiroikku.jpg  

Jämptiä sen olla pitää, ei mitään höttöä

lumi.jpg  

Vain yksi harha-askel

lumiroikku.jpg  

Kesä piilotettu

lumimaja.jpg   

Haluan olla valojen loisteessa

lumivalo.jpg  

Kuohkeaa!

lumioksa.jpg

Tämän talven olen tehnyt poikkitieteellistä lumitutkimusta. Aivan mutu-tuntumalla. Työvälineenä ei ole ollut varsinaisia mittareita, mutta huohotuksella ja hikoilulla ja lumikolalla olen arvioinut lumen määrää ja koostumusta. 

Kunnon pakkaslumi:
+ tosi kevyttä
-  pysyy vain vähäinen määrä kolassa

Muutaman pakkasasteen lumi:
+ saa kerättyä kolaan pakkaslunta enemmän
-  vaatii hieman enemmän voimia

Suojalumi:
-  ei mitään hyvää

Tarttuva lumi:
+ pysyy hyvin kolassa
-  pysyy liian hyvin kolassa

Olikohan tässäkään jutussa mitään järkeä? Tottahan nämä ovat sulle tuttuja kirjoittamattakin. Oli nyt viikkosiivouksen ja osteopaatilla käynnin jälkeen sopivasti aikaa. Innoittajana oli tämän päivän ihanan kuohkea lumisade.

Minusta on tulossa hupsu? ♥

Uudenvuodenaaton illalla meidän poika ja hänen avovaimonsa ilmoittivat tuoneensa myöhästyneen joululahjan, jonka he piilottivat meidän tupaan. Käyttivät samaa taktiikkaa lahjan saannissa kuin minäkin eli vinkkien perusteella piti huushollista etsiä lahja. Löytyihän se:

pullat%20uunis.jpg 

Uunissa oli pikkupulla. Ensin ajattelimme, että ovat käyneet maistraatissa laillistamassa suhteensa. Leikkasin pullan kahtia ja etsin mahdollisia sormuksia. Eivät olleet siellä vaan totesivat, että hyvin on pullat uunissa. Siitä arvasin, että meistä on tulossa mummu ja vaari!! Meidän suku on polvesta toiseen aika hitaasti kiiruhtavia näissä asioissa ja nyt mekin saamme odottaa ensimmäistä lapsenlasta.

Olen vuosikaudet seurannut ystävien ja työtoverien iloa lastenlapsista ja silloin miettinyt, että tuleekohan minustakin hiukan hupsu (aivan positiivisessa mielessä). Saattaapi tulla. Onneksi tulevat vanhemmat pitävät huolen siitä, ettemme liikaa hössötä. He harjoittelevat rajojen asettamista tulevien isovanhempien kanssa.

Eipä tullut tätäkään kehtoa turhaan kunnostettua vuosi sitten.

kehto.jpg   

Eilen sain luvan kirjoitella tästä uutisesta ja nyt se on tässä!