Tänään oli risusavottapäivä. Muutama päivä sitten kaadettiin meidän tontilta kahdeksan koivua. Onneksi meidän tontti on kaava-alueen tontiksi suuri, 7600 m². Kun aikaisemmat omistajat myivät pelto- ja metsäaluetta kunnalle asuntoalueeksi, tähän kantatilaan jätettiin riittävästi maata.

elokuu09%20016-normal.jpg

Tonttimme on mettänrannas eli metsän reunassa ja osa tontista onkin mäntymetsää. Valitettavasti runsas puusto on meidän pihasta etelään ja länteen eikä aurinko helli meitä kuin keskikesällä. Nyt jonkin aikaa tuumattuamme päätimme poistaa osan lännen puolen puista, jolloin iltapäivän aurinko näyttäytyy meille paremmin syksyisin ja keväisin.

Tuon ulkorakennuksen takana on Omenatarha ja sen reunoilta koivut kaadettiin. Nyt saavat myös omenapuut enemmän valoa ja lämpöä. Omenatarha on entinen tunkio, mutta uusi nimi on paljon hienompi. Tykkään antaa lapsenmielisenä "kaikille" nimiä, samoin kuin Montgomeryn Pieni runotyttö Emilia.

Risusavotassa oli oikein hyvä työnjako. Minä kasasin risuja ja isäntä hoiti runkopuolen. Tämäkin homma lämmitti puhumattakaan sitä aikaa, kun pöllit pitää pilkkoa klapeiksi. Se viimeinen lämmittely onkin parasta. Se takkavalakia.