Radio Simpsiö soi tauotta koko remontin ajan. Meitä viihdytti hyvin usein kaksi upeaa miestä; Kari Tapio ennusti juuri meille, että Myrskyn jälkeen on poutasää.  Jari Sillanpää kertoi, että meille tulee Satulinna. Nämä kappaleet soivat muistaakseni monta kuukautta ja monta kertaa päivässä. Kun kuulen nämä kappaleet radiosta, palaan aina remonttiaikaan. Ja jos satun istuskelemaan keinutuolissani, kattelen ylöspäin ja muistan vaikkapa tuvan katon krapaamisen:

katon%20hionta-normal.jpg

Erityisen hyvin muistan loppiaispyhän, jolloin sain hiottua tuvan katosta pois irtonaisen maalin. Ikivanha pohjimmainen maali jäi kattoon. Kuvan hirsien halkeamat oli täytetty kitillä tai sen näköisellä ja sen kaivelemisessa oli oma hommansa. Haalaria tarvittiin tässä vaiheessa, kun lämmitystä ei vielä ollut. Yhtä vinttikamarin ja tulevan kodinhoitohuoneen kattoa lukuunottamatta meillä on vanhat katot rakoineen ja koloineen.

katon%20pesu-normal.jpg

Vanhan Arskan kamarin katossa näkyi tupakan savut ja varmaan pystymuurin savutuksetkin. Ja sekin, että siivouspäiviä ei tunnettu. Vaikka kuvassa naurattaakin, ei se kovin hääviä hommaa ollut. Ensin liotimme ja sen jälkeen hinkkasimme, vaihdoimme vettä ja taas vaihdoimme vettä. Vettä muuten lämmitettiin nuotiolla tynnyrissä.