Syyskuussa kirjoittelin, että aloitan entisöintipiirissä Billnäsin kirjoituspöydän kunnostamisen eli valkoinen maali pois ja palautan alkuperäisen ruskean värin. Koko syksyn olen krapsuttanut maalia ja pian pääsen maalaushommiin. Vaikka tämä ei ole valmis, uusi kohde on jo katteltu.

Keväällä harmittelin,että taitaa entisöintipiiri jäädä, kun ei ole sopivaa mööpeliä. Mies selvästi pelästyi, että eikö hän saa keskiviikkoiltoja aivan rauhassa kotona yksikseen. Niinpä hän keksi tuon kirjoituspöydän ja nyt tämän:

aakaappi.jpg  

Mistäpä muualta tämä on kuin Miehen mumman tuvasta, joka on ollut asumaton vajaat 30 vuotta. Kaappi on noin 160 senttiä korkea ja 75 senttiä leveä.

Kaapin ylälaudassa kuultaa maalien alta vuosilukun 1827, minkä mukaan kaappi olisi 190 vuotta vanha. 

aayl%C3%A4osa.jpg  

Kaapin kunnostuksessa saattaa mennä parikin talvea, koska siihen on tehty vuosikymmenten mittaan lukuisia "korjauksia". Saranat ovat näköjään menneet rikki yläkaapista ja saranamestari on varmistanut, että ovi toimii vielä vuonna 2016.

aasarana.jpg  

Alakaapissa on alkuperäiset saranat, vinksallaan nekin. Meillä on huomenna asiaa takojalle, joka voisi tehdä uudet saranat yläkaappiinkin. Luulen, että saan tilattua ne huomenna Tampereen käsityömessuilta tai Mies kattelee Seinäjoen suurmessuilta. Mulla onkin sarana jo käsilaukussani.

aasaranat.jpg  

Onkohan lukkoakin tarvittu jossain muualla? Ja mitähän virkaa tuolla naulalla on?

aalukko.jpg  

Kaapin sisäpuolikin kaipaa vähän fiksausta.

aasis%C3%A4l%C3%A4.jpg  

Tämä haka saattaa saada jatkoajan.

aahaka.jpg  

Maalien krapsutuksessa on iso homma. Pitää saada pois "lattiamaali" ja sen jälkeen vihreä maali. Tuo punainen on alkuperäinen väri ja sen säilytän.

aamaalit.jpg  

Laitan kunnostetusta nurkkakaapista kuvan keskiviikkona. Vuosi, kuukausi ja viikko ovat vielä hämärän peitossa. Mutta kynnet jo syyhyävät.