Helena Petäistö: Ranska, Macron ja minä

pet%C3%A4ist%C3%B6.jpg

Kirjan pääosassa on nimensä mukaisesti Emmanuel Macron, hänen perheensä ja matkansa presidentiksi. Paljon oli tietoa myös aikaisemmista "tutuista" presidenteistä ja ranskalaisesta politiikasta. 

Kirjan sivut olivat ulkoasultaan melkein ahdistavan tiiviit. Pitkiä kappaleita ja vähän väliotsikoita mutta muuten erittäin luettava. Teksti oli sujuvaa. Kannatti lukea. Nyt seuraan Macronia uutisista entistä tarkemmin.

Matti Rönkä: Yyteet

yyteet.jpg

"Matti Rönkä tuo romaanissaan Tuntemattomasta sotilaasta tutut kaverit tähän päivään ja työpaikalle. Rönkä löytää työelämän hiertymät ja lautumat ja kirjoittaa niistä viisaasti ja terävästi." Näin kirjoitetaan kirjan takakannessa. Työpaikkana on pieni it-firma, johon vanhan omistajan jälkeen tulee moderni johtaja Tanja Lammio, joka pistää firman aivan uusiksi ja se tietää yt-neuvotteluja ja irtisanomisia. Kirja on esimiehenä toimivan Ville Koskelan näkökulmasta.

Rönkä on tuonut Tuntemattoman tyypit sukunimineen aika mielenkiintoisesti työporukkaan. Niinhän se on, että näitä on jokaisessa työporukassa. Ja vertailin Hietasta, Lahtista ja Lehtoa Edvin Laineen elokuvan tyyppeihin. Ne kun ovat iskostuneet mieliin.

Kjäll Westö: Lang

west%C3%B6.jpg  

Kirjallisuuspiirimme huhtikuun kirjailijan Kjell Westön kirjoista valitsin Lang -romaanin, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Kirjan kertoja romaanikirjailija Konrad Wendell kirjoitti ystävänsä Christian Langin tarinan hänen raastavasta rakkaussuhteestaan Saritaan ja sen seurauksista.

Kolmoisdraamaan liittyi Saritan ex-mies Marko, jonka Lang tappoi heti kirjan alussa. Lang pyysi ystäväänsä kirjoittamaan kirjan tappoon johtaneista tapahtumista. Mielestäni kirjan teksti on hienoa, selkeää ja tarinaa viedään eteenpäin. Se on romaani rakkaudesta, mustasukkaisuudesta, intohimosta ja rikoksesta. Kirjassa on paljon seksiä, rakasteluja ja osin silkkaa naimista. Tästä ei kuitenkaan tule mitään likaista oloa. 

Kirja oli pakko lukea loppuun, vaikka jossain vaiheessa kyllästytti. Jäi myös mietittävää eikä kaikkiin asioihin saanut selitystä. Jatkan Westön lukemista.

Pääsiäistäkin

Kasvatin tänä vuonna pääsiäisruohon sinapinsiemenistä. Tuli nopeasti tuuhea ruohokenttä, johon pikkumunat hukkuvat. Aika kirpeää syötävää. Oli pakko kokeilla, kun löysin idean naamakirjasta tai jostain blogista.

ruoho_edited.jpg