Meillä ei tulva vaivaa eikä ole vaivannut, koska asumme yläjuoksulla. Naapurikunnassa vettä riitti. Siellä oli oikea paisunta pelloilla, jotka on aikanaan saatu järven kuivatuksella.

2paisunta.jpg  

Järveltähän tuo näyttää ja vettä oli pelloilla kauas horisonttiin asti.

Meidän tontilla lumikasat muistuttavat talvesta mutta niin se kevät vain tulee. Bellis eli kaunokainen kukki vajaan metrin päässä lumikasasta. Oli varmaan malttamattomana odottanut, että lumi häipyisi sen päältä.

3bellis.jpg  

Kukka on tässä alareunassa. Bellis on siitä metka kukka, ettei se tykkää olla mun kukkapenkissä vaan karkaa aina nurmikolle. Siellä se talvehtii mutta penkissä ei.

Kulttuuriakin

Tytär houkutteli mut tutustumaan Törnävän kivinavettaan, josta on lehmät hävitetty ainakin sata vuotta sitten. Nyt se on kaupungin museopalvelujen näyttelytila ja mukava onkin. Tutustuimme teatterimuseon Unelmien kuteita näyttelyyn, jossa oli esillä näyttämövaatteita. Siellä sai myös kokeilla rokokooaikaisia vaatteita.

6maija.jpg  

Mulle ei sopinut kuin joku miesten takki, vyötäröltä kinnasi. Tyttären päällä "mekko" näytti tällaiselta. Mietimme sitä, että kuinka monta ompelijaa on tarvittu ylhäisönaisen vaatteiden tekemiseen ja kuinka paljon aikaa niiden valmistamiseen on mennyt, kun kaikki on ommeltu käsin. Ovat hiukka monimutkaisempia kuin jerseystä tehty suora kotelomekko. 

Tässä on Markiisitar Eeva-Kaarina Volasen puku Kansallisteatterin Harhatunteet näytelmästä. Miten hoikka hän onkaan ollut.

6volanen.jpg  

Tätäkin hämmästelin.

8mies.jpg  

On se kumma, kun naisten pitää olla langanlaihoja ja miehet saavat olla kolme kertaa leveämpiä. Entisaikaan miehet ovat pukeutuneet paljon värikkäämmin kuin naiset. Niinhän on linnuillakin. Puutarhassa tepastelee monivärinen fasaani ja vaimoehdokas on mitäänsanomattoman näköinen ruskea. Eihän lintunaisen tarvi olla näyttävä; ukothan kilpailevat keskenään, kuka hänet saa.

Tämän takin voisin ottaa ittelleni, kunhan noita hihoja hieman muokkaisin. On muuten miehen takki.7takki.jpg

Nämä ihanat puvut ovat Seinäjoen kaupunginteatterin Dance of the Vampires -musikaalista.

9vampyyrit.jpg

Kulttuuria onkin tullut nautittua suorastaan läjäpäin. Viikolla olin kaupunginteatterissa katsomassa Kuin ensimmäistä päivää-näytelmän. Suosittelen. Sai nauraa ja kyynelehtiäkin. Kattoinkin, että suosittelu on myöhäistä. Viimeinen esitys taitaa olla huomenna.

Piti kirjoittaa vielä kirjoittajakoulusta, mutta näistä puvuista tuli tarpeeksi pitkä juttu. Kirjoitan siitä seuraavaksi.