Tupakin oli ostohetkellä romuvarastona. Siellä oli vanhoja televisioita ja hetekoita (nyt hyviä matonpesutelineitä) ja muuta roinaa. Jo suunnitteluvaiheessa oli selvää, että tupaan pitää saada kunnon takka.

takka%20ennen-normal.jpg

Tätä takkaa ei haluttu säästää. Tämä me saatiin:

takka%20nyt-normal.jpg

Takan teki kolmannen polven muurarimestari Heikki Ojanen ja malli haettiin syntymäkodistani. Niinkuin näette, takka toimii erinomaisesti. Ei ole takan otta mustunut.

Takka oli remonttimme loppuvaiheessa Pauligin Juhla Mokka -mainoksessa. Siinä muurarimestari poikansa Samin kanssa lausahti otsikon sanat. "Kyllä tohoritahan sanoa, jotta me ollahan tämä tehty!".

ojaset-normal.jpg

Mainos poiki jopa alakoulun kevätjuhlaan ohjelman, jossa oppilaat kasasivat näyttämölle tavararöykkiön ja kertasivat muurarien sanat.

Väri- ja tapettisuunnitelma oli hyvä juttu

Talossamme ei ole lakattua pintaa ja vain yksi seinä yläkerrassa on paljaalla hirrellä. Pinnat on tapetoitu ja maalattu. Onneksi hoksasimme teettää väri- ja tapettisuunnitelman. Maalien värit ovat Tikkurilan Perinnevärejä. Tapetit ovat Duron Gammalsvenska ja Sanduddin Isoäidin aikaan -mallistoa. Olemme nyt asuneet talossa 17 vuotta emmekä ole tippaakaan kyllästyneet pintoihin. Emme olisi itse osanneet yhdistää värejä toisiinsa.

Ei rakennettu museota mutta perinteitä kunnioitettiin

Museovirastolla olisi varmaankin paljon huomautettavaa korjaustyöstämme mutta halusimme rakentaa meidänlaisemme kodin. Jos korjausaikaa olisi ollut monta vuotta, olisimme paremmin perehtyneet "vanhalla lailla" korjaamiseen. Halusimme muuttaa taloon mahdollisimman pian, jotta silloin 12- ja 10 vuotiaat lapset ehtivät asua täällä mahdollisimman monta vuotta ennen oman huushollin perustamista.

Tuvassa on takan lisäksi kolmikerroksinen ylisänky, iso astiakaappi ja pitkät penkit seinustalla. Myös keittiö on tuvassa. Eipä isoon tupaan paljon muuta voi laittakkaan, kun siellä oli jo valmiina viisi ovea ja neljä ikkunaa. Väliseiniä ei siirrelty, ei vähennetty eikä lisätty. Muutama kamarin ovi siirrettiin toiselle seinälle, jottei tarvi kulkea huoneiden läpi.